”Låter väldigt bra – en riktig V75-rysare”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bergsåker • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Ulf Eriksson och Patricia Zaz är ett av V75-skrällarna.

Lördagens V75:a avgörs på Bergsåker.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Mitt drag låter det väldigt bra på. En rysare, säger Sportbladets Erik Pettersson som satte sju rätt på V75 förra lördagen.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Bergsåker med spelstopp klockan 16.20.

Vid förra lördagens V75-omgång prickade Sportbladets Erik Pettersson in sju rätt och drog in 42 288 kronor till andelsköparna. Totalt spelade laget in 253 000 kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.54, fredagen den 13 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

10 Lome Brage (V75-4) har hittat tillbaka till sitt rätta jag igen och varit fin i två raka segrar efter paus. Han är väldigt kvick i benen och jag har svårt att se någon kunna stå emot honom till slut över Bergsåkers långa upplopp. Toppchans!

10 Hawk Cliff (V75-7) är en häst som jag alltid haft ett gott öga till och senast vid seger imponerade han stort efter paus och med det loppet i kroppen lär han knappast vara sämre till detta. Kihlström kör fram till dödens och vinner loppet!

Miljonrensarna

7 Hunkydory Degato (V75-6) tycker jag har gått bra varje gång under en längre period och hon är väldigt vass till slut om hon får sitt lopp i ryggar. Stämmer det för henne under vägen blir jag inte ett dugg överraskad om hon spurtar till seger. Fem procent.

Tänk på att...

... Bergsåker har ett väldigt långt upplopp vilket innebär att de flesta hästarna brukar få chansen.

... 1 Empire Garbo (V75-1) hittills aldrig har vunnit med Adielsson som kusk, det på elva försök.

... 6 Odds Indicator (V75-2) är obesegrad i ledningen efter två försök och skulle Örjan Kihlström vinna spetskampen så är mycket i loppet vunnet.

... jag litar inte fullt ut på Timo Nurmos 3 Global Trustworthy (V75-3) som jag tycker är ojämn i sina prestationer och jag tycker också att han gör sina klart bästa lopp på sin hemmabana Solvalla.

... 12 Indra’s Secret (V75-5) trivs över distansen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Vem ska göra jobbet? Utvändigt om spiken 3 Global Trustworthy (V75-3) alltså? Han kanske inte var som allra bäst senast. Men det är lättare emot nu och han bör hitta till ledningen i ett tidigt skede. En toppad Zenit Brick hade nog kunnat plocka ner honom utvändigt över den här distansen, men det sprutar inte form ur öronen på stallkamraten. Nej, det här leder Kihlström hela vägen. Bläddra!

Miljonrensarna

Åka med på innerspår, i den främre träffen, sen få luckan och städa av dem. Det är ett loppscenario som skulle kunna stämma på 2 Rappnor (V75-4). Tycker det blir för lite spel på den här hästen. Två procent.

6 Vine Vision (V75-5) låter tränare Sjöström väldigt nöjd med och han har visat sina kvaliteter tidigare. Nu hoppar Mika Forss upp i sulkyn, det kan också vara en växel. Till denna procent (7) så måste jag varna.

Tänk på att...

... det råder barfotaförbud i trav-Sverige och många av favoriterna på lördag kommer från Timo Nurmos stall och brukar tävla utan skor på hovarna. Var noga med att kolla deras statistik med dojjorna på.

... vädrets makter ser inte ut att vara på Bergsåkers sida till denna V75-lördag. Det ser ut att komma mycket nederbörd, så vettigt att kolla banans beskaffenhet innan inlämning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag har följt 2 Solitary Champ (V75-2) på senaste tiden och blivit imponerad. Insatsen efter galopp näst senast var rent grym och så kom en mycket enkel och välförtjänt seger senast. Det här motståndet skrämmer inte och spåret är bra. Han kan inte öppna, men sitter i andraspår direkt och har en mycket tung slutrunda till sitt förfogande. Tror övriga får svårt att rå på honom. Kul spik!

Miljonrensarna

Varför är 6 Survival Kit (V75-1) spelad till under tio procent? Senast var han mycket bra och han kan öppna bra i voltstart. Går han felfritt så tror jag att hästen piper till ledningen. Därifrån är han inte lätt att tas med. Tände till på ”norsken” senast. Går med samma nu. Hela vägen, Ulf!

5 Patricia Zaz (V75-6) låter det väldigt bra. Och jag tror man ska vara med på Westerholms hästar, som är flyttade till Sundsvall. Rysare... Tre procent.

Tänk på att...

... Bergsåker i Sundsvall står som värd för tävlingarna på lördag. På den banan är innerspår bakom bilen bra. Har du en någorlunda startsnabb häst är det lättare att hålla upp spets där, kontra andra banor.

... det ska komma snöblandat regn i rätt stora mängder under lördagen. Värt att kolla hur banan blir.

... Timo Nurmos spelar huvudroll, värt kolla formen på hans stall.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

Gulddivisionen (V75-3) ser något ojämn ut. 3 Global Trustworthy blir klar favorit och jag förstår att man går på honom. Han var riktigt bra från ledningen näst senast på Solvalla och senast fick han också gå i ledningen men fick några tryckare och var slagen till slut. Nu har han ett perfekt läge och det står spets enligt mig, där trivs han bra och kommer bli svårslagen.

Miljonrensarna

12 Pleasure for Cash (V75-2) är en kapabel häst som ofta är med i segerstriden när han går felfritt. Han har matchats för denna uppgift och pausat lite vilket är ett plus då han är skör. Farlig att glömma. Sju procent.

8 Sahara Sun (V75-6) håller mycket bra form och senast flög hon fram men hann aldrig fram till en överlägsen vinnare. Kan Oskar servera en spårsnål resa kommer hennes spurt bita bra och kan fälla många, kanske alla? Två procent.

Tänk på att...

... V75 denna helg går i Sundsvall och Bergsåker, en bana jag gillar som alltid får ihop bra tävlingsdagar.

... Timo Nurmos har en huvudroll, många betrodda hästar och det gäller att hamna rätt.

... 12 Indra’s Secret (V75-5) är obesegrad hos Robert Bergh, kan hon ta tredje raka?


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

3 Global Trustworthy (V75-3) är en av de bästa hästarna i landet när han är på topp. Nu är det relativt enkelt motstånd och det ser upplagt ut för ledningen. Han tål att tävla med skor så inget som oroar mig. Nej, på pappret är det en toppchans och jag blir förvånad om hästen förlorar. Sedan lär han bli klar favorit men det får vi acceptera då han startar med högst segerchans i hela omgången.

Miljonrensarna

1 Faks Nils (V75-4) har läget den här gången och är härdad emot de bästa hästarna under många år. Kan det vara så att hästen bjuder till extra mycket om ledningen nås? Ska räknas oavsett den här gången till en procent.

7 Hunkydory Degato (V75-6) är både stark och snabb tillslut. Om favoriten har en sämre dag kan den här sexåringen absolut skrälla. Jag tycker att intrycket på slutet har varit riktigt trevligt. Fem procent.

Tänk på att...

... 12 Pleasure for Cash (V75-2) har siktats hit. Är riktigt kapabel.

... 10 Hawk Cliff (V75-7) imponerade senast. Värre motstånd nu men bra chans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

10 Hawk Cliff (V75-7) har sett helt lysande ut i sina två senaste starter efter uppehållet. Näst senast spurtade han riktigt bra i skymundan och i senaste starten så avgjorde han lekande lätt från utvändigt ledaren på Solvalla. Hawk Cliff är i ett härligt slag för dagen och han blir mycket svår att stå emot här. Jag avslutar omgången med spik på Kihlström/Nurmos!

Miljonrensarna

12 Pleasure for Cash (V75-2) är enormt bra för klassen när han fungerar fullt ut och det låter som man är nöjda med förberedelserna inför den här uppgiften. Med lite tempo på loppet kan han spurta förbi samtliga. Sju procent.

2 Xanthis Coktail (V75-5) har bra kapacitet och tränare Jakobsson har riktigt bra form på stallet för dagen. Han varnar för att Xanthis Coktail blir bortglömd den här gången och jag kan bara hålla med. Kul skräll! Två procent.

Tänk på att...

9 Zenit Brick (V75-3) vann det här loppet i fjol och han brukar komma i form den här årstiden. Det kan vara dags att leverera på allvar igen.

… Bergsåker har ett långt och utslagsgivande upplopp, 200 meter.

… hålla koll på banförhållandena. Det är lurigt väder just nu och det ser inte helt stabilt ut i prognoserna.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

3 Global Trustworthy (V75-3) har fortfarande fin form. Har nu ett passande läge och distansen har han visat att han klarar. Kommer han till tidigt så räcker det hela vägen hem.

10 Lome Brage (V75-4) är överlägset mest meriterad och fartfylld i fältet. Startar med 40 meters tillägg men jag tror att han är med där framme och hugger.

Miljonrensarna

12 Pleasure for Cash (V75-2) har gjort bra lopp tidigare efter uppehåll. Kapacitet för att skrälla. Sju procent.

7 Alvena Warrior (V75-5) har vunnit över tre varv tidigare. Ska passas. Nio procent.

Tänk på att...

... 1 Island Life (V75-7) ska absolut med på kupongen.

... om det blir dåligt väder kan det gynna 9 Weekend Fun (V75-7).


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE