Stenströmers stjärna klar för finskt storlopp

Handsome Brad till Kymi Grand Prix i Kouvola

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Ulf Stenströmers Handsome Brad är klar för Kymi Grand Prix, körs återigen av Carl Johan Jepson.
Foto: TR BILD TOM JÖNEHAG
Ulf Stenströmers Handsome Brad är klar för Kymi Grand Prix, körs återigen av Carl Johan Jepson.

Efter segern i Jämtlands Stora Pris.

Nu är Ulf Stenströmers Handsome Brad klar för finskt storlopp.

– Min häst är aldrig borta från segerstriden, säger Ulf Stenströmer.

Lördagen den 6 juni vann Ulf Stenströmers Handsome Brad Jämtlands Stora Pris i Östersund närmast före Velvet Gio, Very Kronos och Double Exposure. Den segern var värd 500 000 kronor för Handsome Brad, som nu sprungit in över fem miljoner kronor genom 13 segrar på 52 starter.

Nu väntar ett nytt storlopp för Handsome Brad och Ulf Stenströmer, det i finska Kymi Grand Prix som avgörs lördagen den 27 juni på Kouvola.

”Gör oss aldrig besvikna”

Handsome Brad var med i Kymi Grand Prix även i fjol, då slutade han trea.
– Han var inte som bäst den dagen men slutade ändå trea, det visar lite vilken topphäst det är, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:

– Det ska bli kul att prova i Finland igen och vi måste ändå tro lite på honom, han har inte gjort oss besvikna förut. Det är svårt att säga om det är ett tuffare lopp än i fjol men det är alltid tufft emot i sådana här lopp men jag tycker min häst aldrig är borta.

Enligt Axevallaproffset fortsätter sjuårige Handsome Brad att kännas fin efter storloppssegern i Östersund för några veckor sedan.

– Han har tagit det loppet jättebra och känns jättefin på alla vis. Jag kan inte begära att formen ska vara bättre men den kommer i varje fall inte att vara sämre. Det känns som vi är riktigt på rätt väg med honom.

Vinnaren i Kymi Grand Prix tar hem 100 000 euro och sedan tidigare är Cokstile, Chief Orlando, Whole Lotta Love, Racing Mange och Ble du Gers klara för loppet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN