Publicerad:
Uppdaterad:

Galna jätteskrällen: Fattar ingenting

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Ragazzo da Sopra skräller rejält på V75 och chockar spelarna.
Foto: ATG.se
Ragazzo da Sopra skräller rejält på V75 och chockar spelarna.

V75-spelet avslutades med en gigantiskt skräll.

Ragazzo da Sopra, spelad till 0,68 procent på V75, chockade spelarna och vann Gulddivisionen.

– Det står tre här i studion och fattar ingenting, sa Per Skoglund.

Uno Sweds Minneslopp avslutade V75-omgången på Färjestad och på förhand trodde de flesta att jättefavoriten Perfect Spirit skulle leda runt om.

Örjan Kihlström laddade vad som gick från innerspåret med favoriten men han var chanslös att svara Ragazzo da Sopra med Jorma Kontio. Fram på utsidan kom då istället Heart of Steel och tog över ledningen vilket lämnade Perfect Spirit i positionen utvändigt om ledaren.

”Jag är jäkligt stolt”

Perfect Spirit var tidigt slagen och istället var det skrällen Usain Henna med Oskar J Andersson som kopplade greppet in på upploppet, för att i sin tur se sig besegrad av den ännu större skrällen, Ragazzo da Sopra.

– Jag är jäkligt stolt. Riktigt kul, det hade jag inte trott men hästen är bra i form. Jag sa till Jorma när han åkte ut till defileringen att han skulle ladda från start idag och ta rygg ledaren. Det här trodde jag inte, sa hästens skötare Anton Sverre.

”Fattar ingenting”

Ragazzo da Sopra rensade rejält på V75-spelet och det blev endast 6 system som klarade av att få alla rätt. Några som var chockade efter loppet var experterna i TV4-studion.

– Det står tre här i studion och fattar ingenting, sa Per Skoglund.

– Han gick med skor och gjorde debut i guld. Det var inget norskt huvudlag heller, så det var inte påställt på det sättet. Han får drömloppet men att han gör det i debuten i guld mot bra hästar, det är imponerande, sa Jennifer Tillman.

”Var inte helt överraskande”

Den stora favoriten Perfect Spirit slutade sist av de felfria och efteråt kommenterade Örjan Kihlström hästens prestation.

– Han pullade ganska hårt utvändigt om ledaren. Han kan ta i även i ledningen men utvändigt ledaren så har dem en tendens att ta i ännu mer och tävla mot den som leder, så det var inte helt överraskande. Han kändes fin för övrigt så jag hoppas det var för att han pullade för hårt, sa han i TV4.

Förstapriset i loppet var 200 000 kronor.

Se loppet igen! (Extern länk)

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN