Har bra chans trots årsdebut i kväll

Expertens DD-tips – onsdagen den 17 juli på Eskilstuna

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Eskilstuna.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Eskilstuna.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Eskilstuna, onsdagen den 17 juli.

Spelstopp DD 21.26

V86 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–10–3–12–4–5–7–8–9–6–1–11

Kommentar: Zanzibar Wise As galopperade kort efter start senast och igen kort senare. Är inte helt att lita på, men felfri har han bra chans. Det finns så otroligt många fina travhästar.

Marraskesh är en som många nog inte hört talas om ännu alternativt hunnit glömma. Fem segrar på sex starter har han, men senaste starten gjordes i oktober i fjol. Vi blir inte det minsta förvånade om han vinner direkt i årsdebuten.

U.R.Amazing har varit bland de tre nio av elva starter i år.

DD-2

Rankning: 2–8–1–7–4–9–5–3–10–6

Kommentar: Det är inget snack om att det är fina hästar, men det är ändå inte det där riktiga topploppet som vi vant oss att se, Eskilstunas Fyraåringstest. Därför tror vi att Inti Boko, trots att det handlar om årsdebut, har en bra chans att avgå med segern. Vi behöver inte tvivla på att han kommer väl förberedd, dessutom hade han turen att dra ett perfekt spår, ledningen ser ut att vara vikt för honom. Vem ska sedan trycka upp tempot?

Avant Garde? Nja, inte en tuff resa till för den här orutinerade herren, va? Nej, det ser tämligen upplagt ut för Inti Boko, trots frånvaron av lopp.

Forfantone Am ser mycket fin ut men drog det sämsta spåret. Kan knappast utmana om ledningen härifrån och då lutar det åt att han körs på väntan. Eftersom vi förutspår ett taktiklopp kan det bli svårt att plocka längder.

Zlatan är mycket meriterad. Chanslös i taktiklopp senast. Borde kunna få en hygglig resa nu.

Finske Lewis Ale har lopp i kroppen. Gjorde en toppensäsong i fjol.

Avant Garde är kanske loppets starkaste häst, men han är orutinerad och har fått några väldigt tuffa lopp. Läge för snällt upplägg nu.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 2–10–3–12.

DD-2: 2 Inti Boko.

Vem tar spets?

DD-1: Showman Brodde är nog i alla fall startsnabbast.

DD-2: Inti Boko.

! Statistikvinnarna

DD-1: Marrakesh.

DD-2: Inti Boko.


Publicerad: