”När oturen vänder då kan det bli riktigt kul”

Betting Gangster jagar plats i Europaderbyt – Tränaren: ”Makalöst bra senast efter galopp”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Betting Gangster efter segern i E3-finalen 2018
Foto: Foto: Maria Holmén / TR BIlD
Betting Gangster efter segern i E3-finalen 2018

Fjolårets E3-vinnare Betting Gangster har inte levt upp till årets förväntningar.

Men efter en strålande insats senast på Örebro är tränaren optimistisk inför Europaderbykvalen på V75.

– Avslutningen senast var femstjärnig och det bådar gott inför framtiden, säger Halmstad-tränaren till Trav365.

Fjolårets vinnare av korta E3-finalen Betting Gangster har inte fått det att stämma på slutet. Fyraåringssäsongen började visserligen strålande med en imponerande seger på Jägersro, då hästen segrade i ett sprinterlopp på tiden 1,10,4.

Efter det så har vinsterna uteblivit och hingsten lyckades inte ta sig till derbyfinalen då man ”bara” blev trea i kvalet.

– Jag förstår att många har höga tankar om honom efter den fantastiska fjolårssäsongen som treåring. Han var bra i årsdebuten men sen har vi haft en del otur och även brottats med en skada i hagen. Han kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa i derbykvalet.

– Senast på Örebro tyckte jag det var ett stort steg framåt. Efter att ha blivit störd till galopp och tappat värdefull mark, kunde han avsluta riktigt vasst och ta andraplatsen. Avslutningen var femstjärnig och det bådar gott inför framtiden.

”Varit en besvikelse hittills i år”

Nu på lördag är det dubbla V75-omgångar på Solvalla när huvudstadsbanan har sin Kriteriehelg. Det är även kvallopp till miljonloppet Europaderbyt. Finalen går den 12 oktober på den finska banan Vermo.

I V75–3 ska Bettitng Gangster göra ett försök att nå den åtråvärda finalen. Kusken Rikard N Skoglund startar från spår tre – över distansen 2140 meter med autostart.

– Jag är jättenöjd med utgångsläget och hur hästen presterade efter galoppen senast. Allt känns fortsatt fint i träning och jag är optimistisk inför kvalet. Han har varit något av en besvikelse hittills i år men min känsla är att han är på väg tillbaka och skulle oturen vända kan det bli riktigt kul, säger den 62-årige tränaren och fortsätter:

– Kusken Rikard N Skoglund var riktigt nöjd med hästen senast och kan öppna hyfsat från start. Jag tycker han ska köra lika självsäkert som vanligt och lita på hästen. Jag både tror och hoppas att vi kan vara bland de två första.

Campo Bahia struken

En av Betting Gangsters värsta motståndare till Europaderbytiteln, Campo Bahia, har blivit struken på grund av en förkylning. Han skulle startat i det andra kvalheatet (V75–2) och motgångarna fortsätter för tränaren Conrad Lugauer.

– Det visste jag inte. Naturligtvis är det tråkigt för Conrad men samtidigt ökar ju chanserna för oss andra. Det är så det fungerar i travet. Campo Bahia är en fantastisk häst och dom kommer tillbaka.

Betting Gangster har segrat i nio av 20 starter och tjänat 2,7 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE