V75-tips

”Hela årets bästa idé – spikas till en procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Bergsåker lördag den 19 februari • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Västerbo Jolene är en storskräll på V75 med Kajsa Frick i sulkyn.
Västerbo Jolene är en storskräll på V75 med Kajsa Frick i sulkyn.

TRAV

På lördag avgörs V75 på Bergsåker.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Jag har hela årets bästa spelidé. Spikar till en procent, säger Erik Pettersson.

– Örjan Kihlström streckad på åtta procent – det är ett skämt, säger Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Bergsåker under lördagen. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet av V75-podden Spets & Slut med Pettersson & Lipovac nedan.

BJÖRNKOLLEN: Björn Goops genomgång – lopp för lopp. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Sju rätt förra lördagen. Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]15 000 kronor i vinst

Förra lördagen prickade tre system i andelslaget in alla sju rätt. Bland annat systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. Vinst per system: 15 882 kronor. Vinst per andel: 1 588 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.38 fredagen den 18 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

3 Bellfaks (V75-5) har varit grymt fin på sistone och fick ett bra spår här. Han kan öppna bra och det allra mest troliga är att Jan-Olov Persson kör till ledningen tidigt och då ska det mycket till för att fälla den här hästen. Han har varit strulig tidigare och galopperade faktiskt bort en seger på mållinjen nyligen, men Persson tycker hästen är klart mer stabil nu. Formhäst i ledningen, svårslagen!

Miljonrensarna

Finske 10 Delightful Moment (V75-1) har jag gillat intrycken på i lopparkivet. Dessa resor brukar inte göras förgäves… Åtta procent.

8 Tip Top Southwind (V75-2) är Mattias Djuses andrahäst i loppet. Men den påläste vet att han gick bättre än loppets favorit 9 Parveny senast. En procent, sicket skämt.

6 Axl Brown (V75-6) är en fin häst som trivs över distansen. Erik Adielsson kör och det är ett bra spår. Formen sitter där och det här kan bli en obehaglig överraskning för spelarkollektivet. Tre procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Bergsåker den här lördagen.

9 Phoenix Photo (V75-3) har ruggig form, men läge och distans talar emot. Tränaren Svante Ericsson vinner med ”allt” för dagen.

8 Fabulous Pellini (V75-4) är en riktig bössa. Wäjersten låter nöjd. Svårslagen!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Trots spåret så läser jag tidig ledning för 7 Kee Keeper (V75-2). I den positionen så kan jag inte se hästen förlora det här loppet. Favoriten 9 Parveny tyckte jag var lite blek senast och övriga hästar ska Kee Keeper slå. All in, Viktor! Vi får mycket intressant spelprocent på den här kapable hästen. Och stämmer mitt löpningsscenario kan vi vända blad. 18 procent.

Miljonrensarna

V75-1 är otäckt. Lyfter fram två hästar: 4 Ellis Pride är bra och snabb med ryggar. 9 Bugsy är grundkapabel och känns för lite spelad den här lördagen. Fyra respektive två procent.

Hela omgångens och årets hittills bästa spelidé hittar vi i 7 Västerbo Jolene (V75-4). Hon har hittat sin ”psykform” som brukar infalla i februari. Som hon har sett ut på sistone alltså, wow. Det är bra hästar emot, men på intryck måste Västerbo Jolene med oerhört tidigt. Chansspik! En procent.

3 Jacoby Keeper (V75-6) går mot mot formen och jag tror på ledningen här. Har inte sett helt perfekt ut, men en resa på innerspår här tror jag är klara plus. Stall Mamsen får gärna ta två V75-segrar den här lördagen. Sju procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Bergsåker den här lördagen. Innerspår är bra bakom startbilen och upploppet är utslagsgivande. Det ska bli kallt i Sundsvallstrakten, men soligt. Räkna med brodd i skorna på hästarna. Åtminstone bak.

6 Secondary Stall (V75-1) har kanonform och når troligtvis ledningen. Vinner då. Men är osäker och kan strula bort sig. En eller alla!?

… Jan-Olov Persson är mycket uppåt på 3 Bellfaks (V75-5). Men har respekt för 10 Troll Solen. Den ska med!

… V75-7 är nyinstiftade Bergsåker Winter Trot med 500 000 kronor i förstapris.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

3 Jacoby Keeper (V75-6) har tre lopp i kroppen och jag tror det kan vara dags med en topprestation. Han är bra i grunden och tar han sig till ledningen tidigt, vilket jag tror, kan han få bestämma en del. Till under tio procent går jag rakt ut på honom!

Miljonrensarna

6 Xanthis Coktail (V75-3) ska ut på kort distans för första gången vilket är intressant. Äldre hästar som är starka brukar prestera bra över kort distans och jag gillar att Hanna Forslin är offensiv. Kommer han till ledningen kan det räcka långt. Sju procent.

10 Troll Solen (V75-5) vann på ett bra sätt senast och jag tror han kan ge favoriten Bellfaks en match. Frode Hamre låter nöjd och när det skiljer väldigt mycket i procent vill jag varna för honom. Nio procent.

Tänk på att...

… inledningen ser vidöppen ut. 4 Ellis Pride är rolig till låg procent.

7 Kee Keeper och 9 Parveny i V75-2 sticker ut kapacitetsmässigt.

8 Fabulous Pellini (V75-4) såg riktigt fin ut i debuten senast. Blir svårslagen felfri.

… 500 000 kronor väntar vinnaren i Bergsåker Winter Trot (V75-7) där ”vinterns häst” ska utses.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

8 Fabulous Pellini (V75-4) är en väldigt kapabel märr som är befogad favorit till 57 procent. Har bytt regi till Stall Wäjersten och glänste i debuten mot ett billigt gäng. Det är endast omstarter och galopper som kan stoppa henne från att vinna detta lopp! Spik.

Miljonrensarna

2 Don Viking (V75-5). Örjan Kihlström upp och tio procent, då är det tjänstefel att inte ha med ekipaget på kupongen. 3 Bellfaks är så klart befogad favorit och har sett fin ut sista tiden. Men jag tycker att strecken drar iväg för mycket på 65 procent… 10 Troll Solen i samma lopp ska vara mer spelad än nio procent.

3 Perfect Dynamite (V75-7) vann regelrätt och har toppform. Det är så klart långsökt att man vinner här men är en rolig skräll till tre procent och Magnus A Djuse upp i vagnen.

Tänk på att...

… Bergsåker är en skrällbetonad bana och jag tycker alltid det är roliga tävlingar.

… det är en rolig silverdivision på lördag. Det kommer att gå undan i V75-3.

6 Secondary Stall (V75-1) kan vara en rolig chansspik som sitter tidigt i spets. De tidigare galopperna har berott på att hästen är hovöm men tränaren kommer lösa det med plastsulor till denna start som jag tror kommer löpa väl ut. Given A-häst för mig eller en chansspik.

7 Kee Keeper (V75-2) borde vara favorit i stället för 9 Parveny.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

J vet inte vad som har hänt med 8 Huddlestone (V75-6), men som han sett ut sista tiden har jag svårt att se honom förlora detta lopp trots att Örjan Kihlström kör kanonen 12 Anchor Man. Spikas till 14 procent.

Claes Sjöström vinner lopp nästan varje tävlingsdag och det gör han även på lördag. I V75-2 kör han sitt fina sto 5 Bank Blow. Jag tror på tidig spets- och slut.

Miljonrensarna

Jag kommer alltid att skriva samma sak de få gånger det händer: att Örjan Kihlström enbart är streckad på åtta procent med 8 Stoletheshow (V75-7) är ett skämt. Han kan vinna med alla hästar.

Om 3 Tale of Jacks (V75-3) får bestämma lite i ledningen så kan det gå vägen, se upp till åtta procent.

Tänk på att...

… det ska bli kallt i Sundsvall i helgen så någon form av fäste i skorna krävs nog.

5 Bellfaks (V75-5) är riktigt bra men den norske hästen 10 Troll Solen är ingen bluff.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

8 Fabulous Pellini (V75-4) har alltid visat en hög kapacitet och debuten hos Daniel Wäjersten var verkligen mersmakande då hon spurtade till en enkel seger. Hon har mycket pengar att tjäna framöver och även om motståndet är tuffare den här gången blir hon väldigt svårslagen om hon löper upp till sitt kunnande.

6 Ble du Gers (V75-7) var oerhört bra senast och höll strålande som tvåa efter ett stentufft lopp. Det här är en riktig hårding som kan öppna ganska bra och det borde antingen bli ledningen eller utvändigt om ledaren. Distansen är en fördel för honom och även om det finns vassa motbud räknar jag med att han är tuffast till slut.

Miljonrensaren

6 Xanthis Coktail (V75-3) var väldigt fin vid segern senast och han vann med krafter sparade. Han är väldigt snabb ut bakom startbilen och nu kommer man växla upp med ett helstängt huvudlag och då blir han inte enkel att svara i spetskörningen. Gör debut över distansen och känslan är att den kommer passa bra. Se upp! Sju procent.

Tänk på att...

7 Kee Keeper (V75-2) ska ses med bra chans att ta snabb revansch efter den snöpliga galoppen i senaste loppet där han hade avgjort spetsstriden. Han är absolut en tänkbar spik om man spelar ett lite mindre system.

3 Bellfaks (V75-5) har fungerat bra på slutet och då imponerat stort vid segrarna. Han är helt klart hästen att slå för övriga i kallblodsloppet.

8 Huddlestone (V75-6) har nog aldrig varit bättre och då det inte finns så startsnabba hästar invändigt kommer han sitta bra på det trots spåret. Spets och slut?


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Bergsåker på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på V75-intervjuerna med Nils Larsson på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

8 Fabulous Pellini (V75-4) inledde lovande hos Svante Båth men återfinns numera hos Daniel Wäjersten. Imponerade stort i regidebuten senast när han enkelt avgjorde från fjärde ytter. Måste ha en toppchans.

12 Anchor Man (V75-6) har flera andrapris med plus i kanten från V75-tävlande i vinter. Går bra varje gång, mycket sparat senast i bronsfinalen. Örjans val i loppet och kan fälla allt med rätt ryggresa.

Miljonrensarna

1 Adlon Amok (V75-2) vann lätt i ett överpacat lopp i årsdebuten på ett bra sätt, 1.15.7/700 meter. Det är första gången han startar på V75 och det blev ett ganska tufft lopp, men är inte borta om det löser sig. 13 procent.

Tänk på att...

… Bergsåker står för V75-omgången på lördag.

… V75-7 är nyinstiftade Bergsåker Winter Trot med 500 000 kronor till vinnaren.

… banan har ett hyfsat långt upplopp.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Räknar med att V75-spiken krossar allting”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar