V86-tipset: Går emot alla regler och spikar

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Eskilstuna, onsdagen den 17 juli

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Eriksson och Track Angle spikas på V86 från Eskilstuna.
Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Anders Eriksson och Track Angle spikas på V86 från Eskilstuna.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Eskilstuna, den 17 juli. Observera att det inte är V86 Xpress och att spelstopp är 19.20.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Femhästarslopp … det blir ju sällan sevärt, brukar sluta med att favoriten släpps till ledningen, de andra radar lydigt upp sig bakom, kör lite pliktskyldigt, men totalt förgäves, sista 700 i jakt på en ledare som redan är i mål. Men det finns en chans att det här ändå blir sevärt, och det är om (framför allt) Vainqueur R.P. bestämmer sig för att tävla mot storfavoriten Who’s Who.


Tipsettan

Vi inser att Who’s Who nog blir svårstoppad under alla förhållanden, han är ju en fantastisk häst. Men vi tycker att det skulle vara kul om han får bevisa det också. Dödens på Vainqueur R.P. blir ingen lätt uppgift att lösa. Men som sagt var, det är vi som hoppas på ett sådant scenario. Who’s Who kan lika gärna sitta tidigt i ledningen, och då är loppet förstås över, det är sannolikt helt rätt att spika honom. Men vi dubblar ändå.


Motbuden

Vainqueur R.P. spurtade mycket bra i ett taktiklopp senast och borde vara ytterligare lite förbättrad med det loppet i kroppen. Han är snäppet sämre – eller vi borde kanske skriva ”inte riktigt-lika-fantastisk-som” – än Who’s Who (eller var det i alla fall i fjol), men från ledningen ska han slås, och så mycket sämre är han inte att vi är beredda ta en tesked gift på att Who’s Who ”bara vinner” även från dödens. Om det etableras en duell där Who’s Who i dödens börjat trycka för hårt för tidigt på Vainqueur R.P. (ett scenario vi inte håller för speciellt troligt, ska sägas, deras kuskar brukar inte vara de som kör för hårt för tidigt i onödan) kan det bädda för Snowstorm Hanover. En häst som har sin akilleshäl i starten men som visar hög kapacitet när han (som senast) sköter sig.


Skrällbudet

Kövras So Far möter nog lite för hårt motstånd, men det lyser form om honom och spåret kunde inte vara bättre.


Spetsbuden

Kövras So Far håller ledningen, men kan nog tänka sig att släppa till såväl Vainqueur R.P. som Who’s Who. Där vi tror att Vainqueur R.P. är den som är först framme för att få överta.


! Statistik­vinnaren

Who’s Who.

Vår rankning

5 Who’s Who

3 Vainqueur R.P.

2 Snowstorm Hanover

1 Kövras So Far

4 Vanesia Ek

V86–2


Loppet

Fina hästar i låg klass. Kan bli ett roligt lopp.


Tipsettan

Ghostinashell är obesegrad efter två starter och har bra chans att förlänga sviten från perfekt läge. Men vi vill helst inte att han gör det eftersom vi garderar, med klar risk för att vi, precis som i V86-1, kan få äta favoriten.


Motbuden

Schweppes var ute mot mer rutinerade ston senast, skötte sig bra då, såg fin ut. Står perfekt inne i loppet nu. Carry Cash imponerade framför allt med att visa fin skalle då hon höll huvudet först i tät slutstrid trots resa i dödens i debuten. Fuel Burn har visat bra kapacitet. Jolene Boko är fin, men spåret?


Skrällbudet

Sideslip kan få bra resa. Duktig utan att få vinna än.


Spetsbudet

Eftersom det är så många vet vi inte vad de går för bakom bilen får Ghostinashell gälla som spetsfavorit i kraft av bra spår.


! Statistik­vinnaren

Ghostinashell.

Vår rankning

2 Ghostinashell

4 Schweppes

3 Carry Cash

10 Fuel Burn

7 Jolene Boko

9 Sideslip

11 Heather Deo

8 Ganette Am

6 Amphibolite

1 Girlpower Sisu

5 Hera Eck

12 Esther Rich

V86–3


Loppet

Omgångens mest svårtippade lopp i och med att ingen riktigt förtjänar tipsettan före någon annan.


Tipsettan

Mama America kan öppna. Ledning betyder mycket i ett sådant här lopp.


Motbudet

Intake är van vid hårdare motstånd.


Skrällbudet

Glöm inte Idreamicanfly i ny regi.


Spetsbuden

Nummer 2 eller 3?


! Statistik­vinnaren

Exciting Chip.

Vår rankning

3 Mama America

9 Intake

2 Whitestripe Maid

6 Idreamicanfly

7 Exciting Chip

15 Poem In Motion

11 Darshana

12 Nouvelle Avenue

13 Kyrkebys Rut

10 Symphonic Ida

1 Juvel Ribb

8 Selma Töll

14 Il Mio Dea

5 Lovely Star

4 Deferre des Quatres

V86–4


Loppet

Det är mycket fina tävlingar I Eskilstuna på onsdag, men snabbloppet håller inte högsta klass. Spelmässigt ser det dock inbjudande ut, säger vi som har den naturliga dispositionen att se glaset som halvfullt …


Tipsettan

Vi har i stort sett rankat helt och hållet efter startspåren. De två sistarankade hade nog varit där oavsett, men i övrigt gäller att ranken varit omvänd om startspåren varit det. Attack Diablo är mycket startsnabb. Även om det finns mycket startsnabba hästar utvändigt också blir det tufft att ta en längd på honom. Han gick bra i Finland utan att det sprudlade om honom. Men så är det med de här ärrade hästarna strax under de allra bästa – det behöver inte sprudla om dem för att de ska kunna räcka mot likaledes ärrade kämpar. Ledningen är viktigare.


Motbuden

Ajlexes Cubano blir svårslagen från ledningen, som han vann från senast, men vi är alltså inne på att det kan vankas svar nu. Och då behöver han nog lite tur, för från dödens blir det normalt sett svårt att vinna. Indoor Voices rankas upp på spåret. Hon har inga resultat att visa upp efter tre starter i år men formen bör vara i antågande och det här är en något enklare uppgift än de två senaste. Coktail Fortuna var så svag senast att vi förutsatte att han var sjuk. Men så kommer han ut igen så kort inpå, så då kan han knappast ha varit det. Vilket snarare gör honom ännu mer svårbedömd. Spännande kuskintervju att vänta här. Om Coktail Fortuna är på topp har han bra chans.


Skrällbudet

Tango Negro är väl det naturliga skrällbudet?


Spetsbuden

Attack Diablo håller ut Ajlexes Cubano?! Övriga får svårt att av egen kraft göra sig gällande i spetsstriden.


! Statistik­vinnaren

Coktail Fortuna.

Vår rankning

1 Attack Diablo

2 Ajlexes Cubano

4 Indoor Voices

5 Coktail Fortuna

7 Elian Web

3 Tango Negro

8 Lover Face

6 Let’s Dance D.E.


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Vi spikar den som ”ingen” annan spikar.


Tipsettan

Vi går emot alla regler i spelhandboken – spika aldrig bakspårshäst på kort distans på sommarbana – men tycker att Track Angle såg så fin ut senast och i valet mellan att vara roliga eller tråkiga (där det ”tråkiga” alternativet är att spika Who’s Who, Ghostinashell och/eller Visa As), väljer vi det roliga alternativet. För hur det än är, man spricker ju nästan alltid ändå. Så varför inte göra det med en kupong som har potential?


Motbuden

Det är många som kan vinna det här loppet, eller åtminstone sex stycken. Positioner och tempo blir väldigt, väldigt avgörande.


Skrällbudet

Ferry Boko ser fin ut. Luring igen med vilsam resa.


Spetsbuden

Sciacallo O.M. eller Pablo Andover?


! Statistik­vinnaren

Sciacallo O.M..

Vår rankning

10 Track Angle

4 Corroded

2 Pablo Andover

9 New Steel

1 Sciacallo O.M.

5 Ferry Boko

12 Copimade

8 Talassion

11 Earl Variera

6 Pierre

3 Like Lightning

7 Tempura

V86–6


Loppet

Bästa stona kommer bakifrån – flygande?!


Tipsettan

Visa As är ett verkligt toppsto. Tufft matchad, men svår att gå emot trots det och spåret.


Motbudet

Beauty Leg visar nu fullt ut det hon lovade från början.


Skrällbudet

Thelma de Glatigne?


Spetsbudet

Livi Memorys chans ligger nog i att ha spets.


! Statistik­vinnaren

Visa As.

Vår rankning

15 Visa As

13 Beuaty Leg

4 Livi Memory

11 J.J.

6 Sweet on You

14 Thelma de Glatigne

9 Hipster

5 Hersey Boko

7 Saga Doc

2 Honey Bunny

1 Syria A.T.

3 Lacoeur

10 Celinn Palema

8 Kiss Me Kate T.J.

V86–7


Loppet

Två hästar höjer sig, men det finns utrymme för överraskning här.


Tipsettan

Zanzibar Wise As galopperade kort efter start senast och igen kort senare. Han är inte helt att lita på, men felfri har han bra chans.


Motbuden

Det finns så otroligt många fina travhästar. Marraskesh är en som många nog inte hört talas om ännu alternativt hunnit glömma. Fem segrar på sex starter har han, men senaste starten gjordes i oktober i fjol. Vi blir inte det minsta förvånade om han vinner direkt i årsdebuten. U.R.Amazing har varit bland de tre nio gånger på elva starter i år. Wreckless M.M. är bra varje gång, för att han är en bra häst. Mago var fin senast. Hårdare emot nu.


Skrällbudet

Showman Brodde har lopp i kroppen.


Spetsbudet

Svårt, men Showman Brodde är nog snabbast.


! Statistik­vinnaren

Marrakesh.

Vår rankning

2 Zanzibar Wise As

10 Marrakesh

3 U.R.Amazing

12 Wreckless M.M.

4 Mago

5 Tsar Brodde

7 Showman Brodde

8 Dexter Brick

9 Höwings Vipower

6 Grammofon

1 Enjoy Day

11 Wrongdoer

V86–8


Loppet

Fint fyraåringslopp.


Tipsettan

Det är inget snack om att det är fina hästar, men det är ändå inte det där riktiga topploppet som vi vant oss att se, Eskilstunas Fyraåringstest. Därför tror vi att Inti Boko, trots att det handlar om årsdebut, har en bra chans att avgå med segern. Vi behöver inte tvivla på att han kommer väl förberedd, dessutom hade han turen att dra ett perfekt spår, ledningen ser ut att vara vikt för honom. Vem ska sedan trycka upp tempot? Avant Garde? Nja, inte en tuff resa till för den här orutinerade herren, va? Nej, det ser tämligen upplagt ut för Inti Boko, trots frånvaron av lopp.


Motbuden

Forfantone Am ser mycket fin ut, men drog det sämsta spåret. Kan knappast utmana om ledningen härifrån och då lutar det åt att han körs på väntan. Eftersom vi förutspår ett taktiklopp kan det bli svårt att plocka längder. Zlatan är mycket meriterad. Chanslös i taktiklopp senast. Borde kunna få en hygglig resa nu. Finske Lewis Ale har lopp i kroppen. Gjorde en toppensäsong i fjol. Avant Garde är kanske loppets starkaste häst, men han är orutinerad och har fått några väldigt tuffa lopp. Läge för snällt upplägg nu.


Skrällbudet

Pinto Bob visade toppform i Sprintermästaren.


Spetsbudet

Inti Boko.


! Statistik­vinnaren

Inti Boko.

Vår rankning

2 Inti Boko

8 Forfantone Am

1 Zlatan

7 Lewis Ale

4 Avant Garde

9 Pinto Bob

5 Zabul Fi

3 Thrust Control

10 Remarkable Feet

6 Flight Dynamics


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Vi har spikat Track Angle (V86-5) på allt, men spelar tvilling med honom också, mot 1, 2, 4, 5, 9.

Spiken

Det är årsdebut, och det är alltid ett frågetecken, speciellt när den sker så här sent på säsongen. Men det har å andra sidan blivit kännetecknet för just Timo Nurmos topphästar, och de brukar vara i full form direkt. Inti Boko (V86-8) har, trots hårt motstånd, en mycket bra uppgift.

Luringen

Vi utnämner Schweppes (V86-2) till omgångens (t)roligaste luring.

Tänk på att …

hästarna i V86-2 är orutinerade, inte många som har provat bilen. Förhandsfavoriten Ghostinashell har dock gjort det och han öppnade helt okej då. Men kan någon annan – Carry Cash, Jolene Boko? – öppna måste Ghostinashell normalt sett öppna bättre än senast för att ta ledningen.

Idreamicanfly (V86-3) gör första starten i ny regi. Har bara varit hos sin nya tränare i två veckor och det är för kort tid för att det ska ha hunnit hända så mycket träningsmässigt. Men kanske kan hon ha tänt till av miljöombyte?

Pinto Bob (V86-8) hade tjänat totalt 191 500 kronor innan den fjärde juli i år.

Kuskligan

1) Ulf Ohlsson, 11 segrar

2) Jorma Kontio, 10

3) Markus B Svedberg, 9

4) Kevin Oscarsson, 7

5) Per Lennartsson, 7

Stora systemet

Avd 1: 5–3 (2–1)

Avd 2: 2–4–3–10–7–9 (11–8)

Avd 3: 3–9–2–6–7–15 (11–12)

Avd 4: 1–2–4–5–7–3 (8–6)

Avd 5: 10 Track Angle (4–2)

Avd 6: 15–13–4 (11–6)

Avd 7: 2–10–3–12 (4–5)

Avd 8: 2 Inti Boko (8–1)

5 184 rader/1 296 kr

Lilla systemet

Avd 1: 5 Who’s Who (3–2)

Avd 2: 2–4–3–10 (7–9

Avd 3: 3–9–2 (6–7)

Avd 4: 1–2–4 (5–7)

Avd 5: 10 Track Angle (4–2)

Avd 6: 15 Visa As (13–4)

Avd 7: 2–10–3–12 (4–5)

Avd 8: 2 Inti Boko (8–1)

144 rader/36 kr

Chanssystemet

Avd 1: 5 Who’s Who (3–2)

Avd 2: 2–4 (3–10)

Avd 3: 3–9–2–6–7–15–11–12–13 (10–1)

Avd 4: 1–2–4 (5–7)

Avd 5: 10 Track Angle (4–2)

Avd 6: 15–13–4–11–6–14 (9–5)

Avd 7: 2 Zanzibar Wise As (10–3)

Avd 8: 2–8–1–7–5 (4–9)

1 620 rader/405 kr

DD-systemet

DD-1: 2–10–3–12

DD-2: 2 Inti Boko

V5-loppen

För V5-tips, se V86-avdelningarna 4-8.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN