Är i sitt livs form – tippas som etta på DD

Expertens DD-tips – lördagen den 27 februari från Romme

Publicerad:
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Romme, lördagen den 27 februari.

Spelstopp DD 18.20

TV12 14.30

TV4 18.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 4–13–11–1–6–14–5–2–12–10–15–3–7–8–9

Kommentar: Ett långlopp med voltstart för ston. Donna Leonora kan få problem med det snäva fjärdespåret – annars är hon ett mycket starkt segerbud. Distansen är en fördel och hon körs av en väldigt offensiv kusk. Trampar hon iväg felfritt och i någorlunda tempo så blir hon svår att slå. Lyx Håleryd gör bra insatser varje gång och står på tur för seger. Valborg Marje är tuff och räknas. Pappajonnys Ilse är inte borta från gynnsamt läge och med toppkusk.

DD-2

Rankning: 5–2–7–6–11–10–8–1–3–9–12

Kommentar: Oxidizer är i sitt livs form och vann överlägset senast trots dåligt startspår och ett par för klassen hårda motståndare. Den som kan ge honom problem här är Balotelli Crown som också utvecklats mycket senaste tiden. Har bättre startspår och kan tvinga Oxidizer till tungt lopp. Streckar man ytterligare så är det Global Winner och Ready Doc som är aktuella, men de missgynnas av spåren.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 4–13–11–1

DD-2: 5–2

Vem tar spets?

DD-1: Örjan Kihlström leder volten från förstaspår och har god chans att ta ledningen med Pappajonnys Ilse. Kommer stora starka Donna Leonora och pressar i ett tidigt skede så får hon nog överta.

DD-2: Här kan Balotelli Crown tidigt överta i front om kusken bestämmer sig för att satsa på den taktiken. Showtimejackflower eller Walther på G. tar spets i första skedet.

! Statistikvinnarna

DD-1: Med seger i mer än var fjärde start snor Krakas (vunnit sju av 26) titeln före de värsta konkurrenterna Donna Leonora (en av fyra) och Västerbo Jolene (fem av 22).

DD-2: Nu har Oxidizer hunnit starta tio gånger i Sverige, och det har resulterat i fem segrar. Helt klart bra statistik.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!