Planen är att köra barfota runt om

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Conrads Rödluva jagar ny storseger i Stoderbyt - efter att ha fallit som storfavorit i två miljonfinaler...
Foto: TR Bild
Conrads Rödluva jagar ny storseger i Stoderbyt - efter att ha fallit som storfavorit i två miljonfinaler...

Hon gick in i fyraåringssäongen som kullens drottning.

Under sommaren har Conrads Rödluva petats ner från tronen.

– För mig är ”Rödluvan” alltid bäst, men det är någon som varit bättre i år, det får man ta, nu är det vi som får jaga, säger tränaren Daniel Redén.

Hon studsade hem Oaks på en topptid förra hösten och kammade hem knappa tre miljoner kronor på ett bräde.

Inför säsongen 2019 hade många väldigt höga krav på superstoet Conrads Rödluva.

Men efter att ha fallit som storfavorit i både Drottningens Pokal samt Stochampionatet har kullettan från i fjol petats ner från tronen.

– För mig är ”Rödluvan” alltid bäst, men det är någon som varit bättre i år, det får man ta, nu är det vi som får jaga, säger tränaren Daniel Redén.

”Blivit lugnare...”

Och ”jaga”, som Daniel uttrycker det, får hästen göra i Stoderbyt på Jägersro på söndag. Efter att ha vunnit sitt uttagningslopp startar stoet som en av favoriterna.

– Hon mår bra, tränar bra - det ser bra ut, menar Redén.

– Jag är jättenöjd med henne för dagen och var nöjd med senaste segern. Vi hade bytt foder på henne inför det, för hon har dragits med korsförlamning till och från i år och fick en rejäl körare efter Stochampionatet. Hon har blivit lugnare efter det, och hon var flegmatisk i loppet, så jag tror det var bra för henne. Hon gick hela vägen och klippte med öronen i en snabb avslutning.

”Slår ur underläge, tycker jag”

På söndag väntar två miljoner om seger i loppet över 2 140 meter på Malmö-banan.

Då maxar Redén.

– Planen är att köra barfota runt om för första gången, det är läge att testa det nu. Hon har inte varit mogen för det innan och tävlat med väldigt tung balans. Senast gick hon förvisso med aluminiumskor, men med tunga boots och även om hon får gå barfota nu så kommer hon gå med boots på. Jag vill åt den gången, för hon kan slå sig lite bak.

Vad säger du inför loppet?

– Hon möter jättebra hästar. Nu slår vi lite ur underläge, tycker jag. Det kan vara skönt det också. Det var många bra prestationer i försöken, jag hoppas hon gör ett bra lopp.

Publicerad: