Kaoset runt stjärnan: ”Det är en stor skam”

Hambovinnarens delägare berättar: Fulspelet bakom försäljningen

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Rick Zeron och Scott Zeron efter vinsten av Hambletonian.
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Rick Zeron och Scott Zeron efter vinsten av Hambletonian.

Under måndagen kom den udda nyheten att Hambletonian-vinnaren Atlanta ska säljas på auktion.

Nu avslöjas fulspelet bland delägarna.

– Atlanta säljs för att upplösa ägarskapet, vi har en partner som äger fem procent och som måste lämna. Hela den här historien är inget annat än en stor skam, säger delägaren Brad Grant enligt Harnessracing.com.

Vinnaren av 2018 års Hambletonian, Atlanta, ligger ute till försäljning, något som Sulkysport var först med att rapportera om.

Just nu är budet på sajten Ongait uppe i en miljon dollar.

Det fyraåriga stoet sprang in mer än nio miljoner kronor under förra året. Anledningen till att delägarna säljer sin ögonsten är enligt, drf.com, att dem vill bli av med den avstängda tränaren Rick Zeron, som äger fem procent i stoet.

”En stor skam”

Nu avslöjas fler detaljer runt stjärnhästen. Tidigare i veckan flyttades hästen till en annan tränare, Tony Alagna, ett beslut som 95 procent av ägarna stod bakom. Det uppskattades inte av Rick Zeron som senare under dagen hämtade tillbaka Hambo-vinnaren till sitt stall.

– Atlanta säljs för att upplösa ägarskapet, vi har en partner som äger fem procent och som måste lämna. Detta är enda sättet att göra det eftersom han tror att han äger, kontrollerar hästen och resten av oss som är med på den här resan. Hela den här historien är inget annat än en stor skam, säger delägaren Brad Grant enligt Harnessracing.com.

Avstängd 180 dagar

Avstängda tränaren Rick Zeron har erbjudit att sälja sina fem procent, för hisnande summan 200 000 dollar (1 850 000 kronor). Det var övriga delägare inte intresserade av, utan då väljer man istället att sälja hästen på auktion, utgångsbudet för Atlanta är drygt 4,6 miljoner kronor.

– Vi kunde ju inte komma överens om priset och nu får vi se vad marknaden kan erbjuda. Min förhoppning är att hon ska stanna kvar i vår ägo, men är priset tillräcklig högt antar jag att vi säljer henne, säger Brad Grant.

Rick Zeron är avstängd i 180 dagar och fick böter på 10 000 kanadensiska dollar, för att ha brutit mot nedan punkter enligt harnessracing.com:

Felaktigt uppmärkta mediciner.

Inte haft korrekta recept.

Förfalskade medicinetiketter.

Mutat en annan licensinnehavare att ändra sin utsaga.

Otillåten användning av stötvågsbehandling på hästar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN