Wangle: Parodi, ATG – tur sporten gladde

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Det mesta var negativt kring lördagens V75-omgång – bortsett från själva sporten.

Stora problem med inloggning – sedan jättestrul med att sätta in pengar. Och när pengarna väl fördes över försvann dem i rymden, eller nått.

Jag beklagar alla som har mejlat och inte kunde lira. Men ATG måste sköta det bättre.

Mejlkorgen svämmade över med arga läsare.

Vissa kunde inte lämna in, vissa kunde inte sätta över pengar – och de som väl kunde föra över pengar fick inte ens in pengarna på sitt ATG-konto.

Eller jo, tillslut fick spelarna det – men det var ju efter V75-start...

Ett enda ord: Parodi.

En annan läsare fick åka från sin sommarstuga i ilfart (tur polisen inte hade laserkontroll) och lämna in sitt V75-system. Han hann precis.

Nej, det var stort kaos kring ATG under lördagen och min fråga jag ställer mig är hur de endast kunde skjuta på starten 15 minuter? Det var ju omöjligt att spela på nästan en timme.

Har de ingen som kollar och kontrollerar att det går att spela? Eller sätta in pengar?

Jag har försökt att ge min syn och svarat alla er läsare som skrivit. Annars är det bara att beklaga er som drabbades.

Hur mycket förlorade egentligen spelbolaget på alla utelämnade spel?

Nu över till de sportsliga prestationerna som ändrade hela uppsynen på omgången.

Disco Volante imponerade igen – och Religious fick äntligen vinna. Som jag har jagat hästen. Jorma Kontio upp var ett stort plus.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-omgången

Disco Volante: Vann överlägset på Sveriges snabbaste tid 2020. Han dominerade totalt och lekte hem loppet. Det är inget att säga om att motståndet inte var som bäst, men nu visar stjärnan att han klarar även tuffare lopp i vida spår. Disco Volante är aktuell för de stora loppen i sommar, men när är det dags för lite vila?

Ingo: Gjorde inga fel och tog enkelt hand om ledningen. Inte någon på hela tävlingsdagen hade vunnit just från ledningen – men när Erik Adielsson styrde till seger så var det en toppinsats som vi fick se. Adielsson är extremt skicklig och inger respekt i loppen. Det är kul att han väljer att köra mer i år. Vi passar även Ingo framöver, den här hästen är bra.

Religious: Äntligen, säger jag. För vet inte hur många gånger som man har jagat den här kapable travaren. Jorma Kontio fick chansen i sulkyn den här gången och med lite flyt hittade hästen till ledningen. Väl där gav han konkurrenterna inte en chans – inte ens Bo C som stod för en superspurt. Religious är en häst för betydligt bättre motstånd, men är ojämn.

Flash Håleryd: Vilken hedershäst. Han har varit en följetång på V75 under lång tid utan att räcka fullt ut. Men nu, på Eskilstuna, fick han segerfira igen. Och vilket härligt lopp som han gjorde, serverad Carl Johan Jepson. Det sa bara pang i sista sväng och det var en riktigt fin insats.

Indy D.: Såg slagen ut i stort sett hela loppet, men när mållinjen skars så var det, ja just det, Indy D. och Örjan Kihlström som vann. Det här är en häst som kan betydligt mer och intrycket i dag var inte det bästa. Men han vann ändå. Tredje raka vinsten.

Doctor Doxey Zenz: Är formen över nu? Han fick öppna relativt hårt och drog på i ett tufft tempo – något som hästen normalt sett gillar. Men 700 meter från mål var det totalt slutsålt i tanken och favoriten kollapsade totalt. Sjukdom? Eller har de tuffa loppen påverkat honom negativt?

Publicerad: