Vilda segerglädjen – efter hemmasegern

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG Live
Admir Zukanovic var jublande glad efter segern i Legolas Minne med Stepping Spaceboy.

Stepping Spaceboy gjorde comeback efter fyra månaders vila.

Då skrällvann hemmahästen Legolas Minne på V75.

Tränarens reaktion?

– Till alla belackare - kolla på hästen. Fyfan vilken häst, vilken prestation, skrek han av glädje i TV4.

Under lördagen avgjordes V75 på Åbytravet och höjdpunkten på förhand var Legolas Minne.

Det blev ett riktigt rivigt lopp i publikens smak där hemmahästen Stepping Spaceboy var snabbast iväg och tog hand om ledningen. Där fick man dock inte vara ifred utan det blev hårt tryck på tillställningen där först Jeppe Juel tryckte på med Deep Sea Dream och därefter blev man rejält uppvaktade av både Slide So Easy och Betting Gangster på sista bortre långsidan.

– Det blev lite ryckigt kört och man önskar många gånger man skulle vara ensam i loppet men så är det ju inte, sa Stefan Söderkvist som körde Stepping Spaceboy.

”Så jävla skönt”

Trots det hårda tempot ryckte Söderkvist undan över upploppet med Stepping Spaceboy och man vann till slut väldigt enkelt. Tränaren Admir Zukanovics bjöd på rejäl segerglädje efter loppet.

– Till alla belackare - kolla på hästen. Fyfan vilken häst, vilken prestation. Han får aldrig sitta ifred och han gör ett sånt jävla lopp. Det är så jävla skönt när det går vägen. Jag tänkte att det inte skulle gå men han är grym och har känts så fin i jobben. Vi är inte det största stallet men vi gör ett djävulskt jobb med våra hästar och nu är vi på rätt väg. Han är så jävla stark. Grymt, jublade Admir Zukanovic i TV4.

”Måste lyfta på hatten”

Admir fick stort beröm av både TV4-experten Jennifer Tillmann och kusken Stefan Söderkvist efter loppet för sitt tränarjobb.

– Man måste lyfta på hatten för träningsjobbet, att sätta honom i det här skicket, sa Jennifer Tillman.

– Han har gjort ett jättebra tränarjobb. Hästen har varit borta länge och att förbereda honom på det här viset, det är tränarens förtjänst, sa Stefan Söderkvist.

Segern var värd 200 000 kronor och tvåa slutade Slide So Easy. Trea blev Montdore.

Se Legolas Minne igen! (Extern länk)

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN