”Har gråtit och skrattat – är det här på riktigt”

Medelålders kvinna från Stockholm vann 7,5 miljoner på V75 • Kunde tagit hela potten ”Jag spelade på känsla”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Privat, Lena Emmoth / TR BILD
Kvinnan lämnade in sin kupong på Stora Coop (Stuvsta) i Huddinge och vann 7,5 miljoner

TRAV

Kvinnan i 60-årsåldern lämnade in sitt V75-system på Stora Coop Stuvsta i Huddinge.

När hon rättade sin rad chockades hon av vinsten: 7,5 miljoner.

– Pulsen ökade så snabbt så jag blev nästan lite rädd, säger vinnaren, som vill förbli anonym, till Trav365.

Under lördagen var Mantorpstravet värd för det stora streckspelet V75.

Då omgången innehöll en jackpott kunde en ensam vinnare ta hem 51 miljoner – bara i sjurättspotten.

Förutsättningarna var minst sagt krävande på den regntunga banan.

Skrällarna avlöste varandra och efter fem körda avdelningar var värdet redan uppe i 91 163 kronor.

Av de 1 544 572 systemen som lämnades in återstod nu endast 567,3 stycken och ett av dessa var inlämnade på Stora Coop (Stuvsta) i Huddinge.

”Brukar inte bli så dyrt”

Spelläggaren är en kvinna i medelåldern som satsade 810 kronor.

– Jag och min man brukar spela ibland och vi gjorde en varsin rad även denna vecka. Mestadels brukar systemet inte bli så dyrt men nu blev det så den här gången. Vi lämnar aldrig in på nätet utan alltid i butik, säger hon till Trav365.

Avslutningen blev minst sagt dramatisk på V75. I den sjätte avdelningen vann superskrällen Elle Vild med Peter Ådefors i sulkyn och i V75–7 lyckades Maestro Crowe och Johan Untersteiner ta hem segern – trots dubbla galopper (!).

Rättade kvittot: ”Tappade hakan”

Vanligtvis brukar kvinnan och hennes man följa travsändningarna framför middagsbordet när de äter, men just den här lördagen var de upptagna med annat.

– Min man var ute i garaget och jobbade och jag hade annat för mig just då. Men direkt det var slut satte jag mig vid köksbordet och började rätta min mans kupong, jag hade ingen aning om hur det hade gått. Han fick fem rätt men när jag var mitt uppe i det så sneglade jag på min lapp och insåg att det såg riktigt bra ut.

– Det verkade som jag hade alla rätt. Jag dubbelkollade massa gånger och ropade på min man som helt tappade hakan. Pulsen blev så hög så jag blev nästan lite rädd, den gick liksom inte att få ner, men det var ingen fara. Det var ju helt galet och det är fortfarande svårt att fatta vad som hänt. Efter en stund ringde även ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog och gratulerade.

ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde kvinnan strax efter att hon rättat sitt kvitto
Foto: Thomas Blomqvist / TR BILD, ATG
ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde kvinnan strax efter att hon rättat sitt kvitto

”Gick på känsla”

Sjuorna betalade denna lördag 7 389 371 kronor och med femmor och sexor blev den totala vinsten för kvinnan 7 561 464 kronor.

Men det hade kunnat blivit ännu mer. Hade 2 Shutupandscratchme vunnit V75–7 hade hon tagit hela potten, över 51 miljoner kronor.

Hennes kvinnliga intuition bidrog till att hitta alla skrällarna.

– Jag läste i tidningen och kollade en del tips. Men främst så gick jag på min känsla. Elle Vild som var helt ospelad var ett namn som lockade. Jag garderade även den stora favoriten Disco Volante då min man sa att alltid när vi spikar så förlorar han. Därför behövdes en annan spik och då blev det Call Me Brodda i den fjärde avdelningen. Jag ringade in de hästar jag skulle ha och sedan åkte vi till Coop och lämnade in.

Har ni hunnit fira något ännu?

– Inte så mycket än men det ska bli. Vi får köpa lite champagne senare men den här lördagen hade vi ingen hemma. Vi har knappt kunnat smälta vinsten ännu. Jag har gråtit, skrattat om vartannat hemma och tänkt om det här verkligen är på riktigt.

Nu är ni mångmiljonärer. Vad ska ni göra för pengarna?

– Vi gillar att resa och skulle gärna vilja resa jorden runt, men nu är det ju pandemi så det får vi ta i framtiden. Vi har flera barn, men de vet inte om ännu att vi vunnit. Vi vill vänta tills allt är helt klart med utbetalningen, men de lär bli chockade och ska naturligtvis också få en del av vinsten. Vi är vanliga människor som kämpat, sparat och jobbat hårt i livet och nu kan vi unna oss lite extra i tillvaron.

Fem av de sju vinnande systemen var filspel.

Sex av sju system lämnades in via atg.se.

Det sjunde systemet tillhörde Anna-Lena Andersson och Peter Mjörnestrand som vann 7,5 miljoner – insatsen 108 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN