Mejla

Erik Pettersson

”Tacka banpersonalen för degen på V75...”

Erik Petterssons plusbetyg från V75 på Bergsåker

Publicerad:
Uppdaterad:

Tveksam om alla travbanor i Sverige hade klarat det.

Men Bergsåkers banpersonal jobbade febrilt och räddade lördagens V75-tävlingar.

Ni som blev rikligt belönade (V75-miljonärer) kan väl skicka gänget på någon härlig resa?

Sms:en började trilla vid lunchtid under lördagen: ”Det kan bli inställt”.

V75, alltså.

Slog på travet på datorn och såg banunderlaget på Bergsåkers travbana i Sundsvall och var nära att fälla ihop laptopen igen. Jag såg gyttja skyfflas av banan och oroande röster.

Men.

Banarbetarna gav inte upp. Det var febril aktivitet med maskiner jag aldrig sett och när V75–1 skulle köras 16.20 var hästarna på startlinjen på en till synes, efter omständigheterna, fin bana.

Tvekar på att alla travbanor i landet hade kunnat fixa till det där som Bergsåkers banpersonal gjorde.

Det var några som vann dryga fyra miljoner på V75 under lördagen. Tacka banpersonalen för det!

Hade jag varit er hade jag skickat hjältarna på en resa till solen.

Eller till Krakow, för det är ju något självskadebeteende att jobba som banmästare på en travbana...

Är det dåligt så skriker alla, från alla håll.

Är det bra? Tyst som i graven och P4 som enda stöttning i traktorhytten.

I övrigt då? Jo, det blev ”som vanligt” på Bergsåker. Trots att Robert Bergh inte är tränare på banan längre brukar han alltid ha ett finger med i spelet när sju lopp med mångmiljonomsättning ska avgöras i Medelpad. Så även denna lördag. Han tränade två av skrällarna som fixade jätteutdelningen, samt kördes många spik, Indra’s Secret, till ohotad seger.

Sportbladets Erik Pettersson sätter och från lördagens V75-tävlingar på Bergsåker.

Vem: Banpersonalen på Bergsåker

Kommentar: Vädret över Sundsvall var bedrövligt under lördagen. I alla fall om man ska bedriva travtävlingar. Temperaturen gick från minus till plus - och det vräkte ner regn. När de aktiva kom till banan så snackades det om att ställa in hela tävlingsdagen, vad jag erfar. Men banpersonalen gav långt ifrån upp. De hyvlade, skottade och sopade bort leran. Och la på nytt material. Visserligen flyttades V4-loppen, men enligt aktiva var inte ens det nödvändigt. När V75-1 drog igång var banan tävlingsmässig. Det är lätt att gnälla på banpersonalen, men i det här fallet förtjänar Bergsåkers dito en stor hyllning. Utan det gänget? Troligtvis inget V75.

Vem: 12 Indra’s Secret (V75-5)

Kommentar: Ettan kom. Tvåa kom. Trean kom. Och fyran kommer så småningom? Jäklar vad Robert Bergh fått till Indra’s Secret. Visserligen blev den här stenhårda donnan hjälpt av lite gammal klassisk spetskörning och kunde köra sig till ledningen i en andravåg. Men väl i spets släppte hon ingen över bron. Inte ens nära. Det här kan bära långt…”Jag kan inte svara på hur långt”, sa Robert.

Vem: 8 Digital Ink (V75-3)

Kommentar: Han var kungen på V75 och i Guldivisionen för ett par år sedan. Numera är han typ någon form av "på gång att bli förtidspensionär" hos Robert Bergh. Och vilket jobb tränaren har gjort med den här tioåringen. Hästen har strålat av livslust och form hela hösten. Under lördagen fick han kröna det med en seger i det bästa vi har, på just V75, Gulddivisionen. Som om inte det vore nog, det var Hilda Zonetts lopp, en stålmärr som Robert Bergh tränade fram och firade enorma framgångar med. Fint så.

Vem: 15 Adi Gallia (V75-6)

Kommentar: 40 meters tillägg och rätt kallt anmäld. Det spelade ingen roll. Nicklas Westerholm serverade sitt fina sto en fin resa i ryggar. Trots tillägget så hade hon mod nog att avgöra över upploppet. Imponerad!

Vem: Nicklas Westerholm

Kommentar: Han inledde sin tränarkarriär briljant. Senaste året har sedan varit segt för Nicklas Westerholm. Nu har han flyttat upp till farsan Robert Berghs gård i Sundsvall. Första veckan som Bergsåker-tränare slog han till med egentränat på V75 igen. När hände det senast? Och sedan fixade han miljonutdelning på V75 med pappa Roberts jätteskräll Ginny Weasley i sista avdelningen. Tror Nicklas kommer stå för en segerkavalkad i framtiden…

Vem: 3 Global Trustworthy (V75-3)

Kommentar: Kom från blek insats, men snackades upp av tränare Nurmos. Både inför lördagen - och efter värmningen. I loppet kunde Kihlström köra till tät utan att bränna något. Väl där? Promenad i parken. Men när upploppet nalkades var jättefavoriten iskall, trots promenadtempot. Långt ifrån på topp. Sprang och bröt mer och mer under loppet. Fräschören som spökar!?

Av: Erik Pettersson

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN