Drog in 7,5 miljoner på V75 – bäst i landet igen

Joakim Widén slog till igen • Spelade in nya miljoner till småspelarna • Berättar om lördagen • ”Osannolikt facit”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Spelproffset Joakim Widén

Joakim Widén, 53, har spelat in över 60 miljoner de senaste två åren.

I lördags vann han ytterligare 7,5 miljoner till sina andelsköpare och blev bäst på V75 – igen.

– Skrällen i sista avdelningen var mitt sista streck, säger miljonvinnaren till Trav365.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V75 och V86 – gå med i laget här [Extern länk]


I lördags avgjordes V75 och STL-finalerna på Solvalla. Omgången innehöll en Jackpott på 41 miljoner kronor och omsättningen slutade på närmare 100 miljoner.

Det såg länge ut att bli en lättlöst historia trots att omgångens största favorit Hevin Boko inte lyckades vinna inledningen.

Men det skrällde till rejält i avslutningen på V75-spelet.

Streckad på en procent

Formtoppade Jörgen Westholm lyckades sätta nosen först med enprocentaren Remarkable Feet och värdet accelererade kraftigt från dryga sex tusen till cirka 146 000 kronor.

Café Brasco-proffset och andelsexperten Joakim Widén lyckades åter igen bli bäst i Sverige då han satte sjuan på två olika system.

Mest av allt blev det på hans allra minsta system där han totalt drog in 7 561 864 kronor.

Då systemet är mycket populärt inlämnades det många gånger och varje andelsköpare kunde till slut kvittera ut 6 874 kronor – med en insats på 100 kronor.

”Underbar känsla att kunna glädja småspelarna”

– Det är alltid en underbar känsla att kunna glädja alla småspelare. Just detta system har ju vunnit stort tidigare. Vid två tillfällen den senaste tiden har andelsspelarna kunnat kvittera ut över 50 000 kronor per andel på just detta lilla system.

Inför den avslutande Bronsfinalen (V75–7) var det inte många som trodde på någon riktigt hög utdelning.

Men ”Jocke” har sitt eget sätt att spela på och kunde få med superskrällen trots att han bara hade sex streck.

– Jag tog mina första fem rankade hästar på kupongen. Det fanns plats för ytterligare ett streck och jag brukar spela på det sättet att plocka med någon helt ospelad i just sista avdelningen. Det var mitt sista streck, säger han och berättar vidare om sitt spelsätt:

– Jag fastnade tidigt för Remarkable Feet som spurtat bra i flera av de senaste starterna. Jag tyckte han var intressant och till slut föll alltså valet på Jörgen Westholm. Det är ingen slump att jag försöker hitta just sådana här skrällar i sista avdelningen. Det är ett enormt värde när man sätter dom.

Du har ju vunnit stort så många gånger. Det är många som undrar hur du kan vara så framgångsrik?

– Det har varit ett helt osannolikt facit de senaste åren och jag berättar gärna hur jag jobbar. Jag rankar alla lopp mycket noggrant och spikar utifrån den. På det här systemet är jag mycket nöjd med singelstrecken på Il Duce Boko och Elian Web. De var aldrig i närheten av att förlora.

– Jag har förmånen att arbeta med detta på heltid. Jag lämnar inget åt slumpen och läser inte andras tips utan isolerar mig från allt sånt. Jag noterar statistiken och lever i lopparkivet. Jag går min egen väg och spelar mot de andra spelarna. Dessutom garderar jag nästan alltid storfavoriterna.

Hur har reaktionerna varit?

– I vanlig ordning är det stor uppmärksamhet på sociala medier. Hans G Lindskog ringde igen i lördags och ni på tidningarna skriver om det. Många vinnare hör av sig också. Bland annat hörde en ensamstående mamma av sig och tackade. Det är sånt som värmer extra mycket.

Joakim Widén drog in över 7,5 miljoner på V75
Foto: Foto: ATG
Joakim Widén drog in över 7,5 miljoner på V75

ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V75 och V86 – gå med i laget här [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN