V75

Myllymaa: Vi måste bort inom sex månader

Halmstadtränaren söker nytt stall • Stämningen på banan • Optimistisk med skrällen på V75 • ”Absolut toppform”

Av: 

Andreas Örtengren

Laura Myllymaa

Foto: Foto: Malin Albinsson / TR BILD

TRAV

Travparet Laura Myllymaa och Christian Fiore har haft en tuff period bakom sig med dopningsrykten, konflikter med hemmabanan Halmstad och avstängningar.

Motgångarna fortsätter då de nu måste hitta ett nytt stall inom sex månader – då ägaren ska sälja.

– Just nu är allt ovisst men vi hoppas få plats på Halmstadtravet, säger den 37-årige proffstränaren till Trav365.

2019 har varit ett bra år för Halmstad-tränaren Laura Myllymaa. Hon har för länge sedan passerat miljonen i inkörda pengar och har dessutom hunnit med att bli mamma.

Men året har inte bara varit positivt för den färske proffstränaren. Sambon Christian Fiore har fått kritik för drivningar och samtidigt har de känt sig mobbade på sin hemmabana.

”Vi måste flytta”

Nu kommer nästa bakslag för Christian och Laura.

– Vi har tyvärr fått beskedet att vi måste flytta hästarna från vårt nuvarande stall inom sex månader. Ägaren till hela fastigheten kommer att sälja och det är ingen billig historia. Just nu vet vi inte vart vi ska ta vägen, säger Myllymaa och fortsätter beskriva situationen:

– Vår plan är nu att försöka få plats på Halmstadtravet. Jag har inte fått något besked ännu och visst är det jobbigt att gå i den här ovissheten. Platserna på banan är privatägda och vi hoppas kunna få ett positiv besked därifrån inom kort.

Oviss framtid för paret

Tidigare har Laura sagt att hon kan tänka sig att flytta från Halmstad till en annan bana. Nu har frågan återigen aktualiserats.

– Jag har tidigare sagt att vi kanske inte har något annat val än att se oss om. Nu vet vi inte hur framtiden kommer att se ut. Visst hoppas jag att det ska lösa sig med boxar på banan men vi kan inte utesluta något i nuläget.

Hur är läget med dig och Christian för tillfället?

– Vi kämpar på men det är inte så mycket som förändrats. Christian och jag känner fortsatt att vi får oförtjänt mycket kritik av domare med bestraffningar som följd. i övrigt har det inte hänt särskilt mycket på banan heller.

”Passar oss att slå ur underläge”

Nu på lördag är det V75 på Jägersro. Den skånska banan kan locka med en Jackpott på 40 miljoner.

Blickarna kommer då bland annat att riktas mot Christian Fiore som ska köra stallets fyraårige valack Bellmondo i den andra avdelningen – från spår tre bakom bilen.

Det är ett Klass II-försök över distansen 2 140 meter och trots spelarnas låga förtroende vill Myllymaa varna kraftigt för skrällen.

– Jag är mycket nöjd med hästen och vi har kunnat bli av med galopperna. Han är inte så kvick ut men borde få en fin resa härifrån. Senast på Åby körde Stefan Söderkvist ett snällt lopp med honom för att vara som allra bäst nu. Det är absolut toppform, säger tränaren och fortsätter:

– De ändringar vi har gjort för att få bort galopperna har slagit väl ut och nu på lördag kommer han gå med en jänkarvagn, barfota bak och med ett norskt huvudlag. Jag vet att vi är lite betrodda men det passar oss bra att slå ur underläge. Jag är optimistisk.

Känner Christian någon extra press nu när det är V75?

– Nej, han kommer köra som vanligt men som jag tidigare sa har vi känslan att vi inte kan jobba något med hästen i loppet. De har extra bra koll på oss och vi tycker inte det döms lika för alla.

Hur ser ni på framtiden?

– Jag ser ändå ljust på den. Vi vill slå oss in på allvar och hoppas naturligtvis att det löser sig med plats för hästarna. Vi är otroligt tacksamma för de personer vi arbetar med och även alla fantastiska ägare.

– Drömmen vore ju om vi även kunde få in en ägare med stora ekonomiska muskler. Någon som tror på oss och gör så att vi kan satsa så stort vi vill. Finns det någon miljardär som läser detta är denne välkommen att höra av sig, säger Laura skämtsamt.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Ser det som mobbning från många personer”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

Halmstad

Galopp

Hästar