Makethemark är klar – för Elitloppet

Petri Salmelas stjärna till Solvalla

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Anders Malmrot bjöd under tisdagen in Makethemark till Elitloppet 2019
Foto: TR Bild/Solvallas Facebook
Anders Malmrot bjöd under tisdagen in Makethemark till Elitloppet 2019

Den femfaldige miljonären Makethemark vann direkt i sin årsdebut.

Nu är Petri Salmelas stjärnhäst klar för Elitloppet.

– Det bubblar inombords, säger Petri Salmela.

Den åttonde hästen, av totalt 16 stycken, blev under tisdagen inbjuden till Elitloppet 2019 av Solvallas sportchef Anders Malmrot – via Solvallas Facebook.

Det handlar om sexårige hingsten Makethemark, tränad av Bodens Petri Salmela.

Makethemark gjorde årsdebut på Romme så sent som den 21 april och vann då direkt, och slog hästar som Sorbet, Milligan’s School, Zack’s Zoomer och Digital Ink – för att nämna några.

Nästa start för Makethemark blir det danska storloppet Copenhagen Cup på söndag, därefter väntar alltså Elitloppet på Solvalla söndagen den 26 maj.

”Något av det största i min karriär”

Makethemarks tränare Petri Salmela medverkade i Solvallas Facebook-sändning och var givetvis mycket nöjd med beskedet att hans stjärnhäst är klar för miljonloppet.

– Det här känns riktigt, riktigt bra, det bubblar lite inombords. Det här är en av de största sakerna som hänt i mitt travliv, sa Petri Salmela.

Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade att han länge haft sikte på Makethemark.

– Han har alltid varit med och slagits i toppen under hela sin karriär, och han har utvecklats för varje säsong och blivit bättre och bättre. Han var med i mina tankar redan i fjol, men då blev det ett tråkigt lopp i Finland och sedan skrev Salmela om planerna lite, sa Anders Malmrot och fortsatte:
– Men han har alltid varit på min lista och efter det han gjorde på Romme i sin årsdebut med skor på hovarna så kände jag att i år är det Makethemarks tur att vara med i Elitloppet.

Elitloppet avgörs på Solvalla söndagen den 26 maj. Det är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN