”Det här trodde jag aldrig skulle hända...”

Susanne Richter tog en dubbelseger på V75 - och drog in 275 000 kronor på fem minuter

Publicerad:
Uppdaterad:
Susanne Richter
Foto: Maria Holmén/TR Bild
Susanne Richter

TRAV

Susanne Richter, 57, tog en dubbelseger på V75 i lördags.

Amatörtränarens första dubbelseger på V75.

– Det är helt otroligt, det trodde man aldrig skulle hända, säger hon.

I lördags avgjordes travets elitserie V75 på Örebro i Närke och Rommetränaren Susanne Richter åkte dit med tre hästar som startade på V75.

– Det är rätt skoj faktiskt att vara med så här, och det ser spännande ut, sa Susanne Richter inför V75-tävlingarna.

Det slutade med en dubbelseger inom V75 för Susanne Richter då både Ural och M.T.Joinville vann – dessutom gjorde båda det från den tunga positionen utvändigt ledaren. Richter hade också chans på en V75-trippel, men Visitor, körd av Carl Johan Jepson, fick aldrig chansen och gick i mål med gott om krafter sparade.

Nu siktar Susanne Richter mot V75 på Romme 3 november – med hela trion.

”Jepson var besviken”

– Det är helt otroligt, det trodde jag aldrig skulle hända. Bara en seger på V75 är stort, och två är helt otroligt, säger Susanne Richter om lördagens dubbelseger på V75 och fortsätter:
– Jag hade ju också chansen på en tredje V75-seger med Visitor, men han fick aldrig chansen och Jepson var väldigt besviken efteråt och sa att det var rubbet sparat.

Din första dubbelseger på V75 va?

– Ja, det stämmer, och det känns fantastiskt kul.

”Rätt vad det är tar det bara stopp”

Vad säger du om femårige Ural, som vann Bronsdivisionen lekande lätt?

– Han gick ju fantastiskt bra från dödens, det går inte att säga någonting annat.

Ural tävlade barfota runt om samt i jänkarvagn, fick du de effekterna som du hoppats?

– Jag hade ju så klart vissa tankar om de förändringarna, men Ural tappade travet lite bak i sista sväng och det hade jag faktiskt lite på känn redan före, banan var lite för lös för hans del. Jag tror den optimala balansen för Ural är barfota fram och aluminiumskor bak. Jänkarvagnen vet jag inte om den gjorde så mycket, det är svårt att säga, men han fick ju plats i den i varje fall, vilket var det enda frågetecknet innan tävlingarna, skrattar Richter.

Hur långt kan Ural gå, tror du?

– Jag har faktiskt inte en aning, med hästar så tar det rätt vad det är bara stopp. Man har tidigare haft hästar där det känts att det här är en kanon, och sedan tar det bara stopp. Men jag hoppas verkligen att han får vara frisk och fräsch och tar sig upp i Gulddivisionen, jag hoppas verkligen det och det är ju förhoppningarna man lever på.

”Svarat för enorma lopp”

M.T.Joinville ville inte vara sämre än sin stallkompis och vann även han från utvändigt ledaren, det i Silverdivisionen.

– Så jävla underbart att han äntligen fick vinna, han har gjort sådana enorma lopp från utvändigt ledaren och ute i spåren och han var verkligen värd den här segern. Gången före så drog han ju fram Antonio Tabac hela vägen och man måste se vilka lopp som hästen har gjort, det är helt enorma lopp som han svarat för och det är inte många hästar som gör de lopp som han gör och ändå är med dom på mållinjen.

Visitor, som startade i Klass I, fick aldrig se dagens ljus och gick i mål med krafter kvar som femma.

– Jag var jättenöjd med honom, det var rubbet kvar i mål och det var nog skönt för honom att få gå i rygg också för det är en het häst och det var nog bra för skallen för honom.

Vad händer med din trio härnäst?

– Jag siktar på att starta alla tre på Romme 3 november, om allting är som det ska när vi har gått igenom dom, säger Susanne Richter.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN