Jag har jagat honom – det kan vara dags nu

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 onsdagen den 21 augusti på Jägersro • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson ger sina bästa miljontips inför V86 och V75.
Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson ger sina bästa miljontips inför V86 och V75.

Onsdagens V75-omgång avgörs på Jägersro med spelstopp klockan 19.30.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Hoppas på barfota, kan storskrälla då, säger Erik Pettersson om sitt skrällspel på onsdag.

– Jag har jagat Mellby Glader, kan vara dags nu, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här ryggar du Sportbladets experters andelspel – gå med i laget. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På onsdag är det extra V75 på Jägersro med start klockan 19.30 – en omgång som kryddas med topplopp med uttagningar till Derbyt och Derbystoet.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V75-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets experter - gå med i laget [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

8 Campo Bahia (V75-1) blir jättefavorit – med all rätt. Den här hästen står med tre hovar i mål redan. Nedstruken nu (inte för att det spelar någon roll) och sitter i tät så fort kusken Conrad Lugauer vill. Vänd blad.

10 Forfantone Am (V75-7) har varit ­riktigt läcker i år och orkar med sig kropp ­bättre nu. Kihlström körde passivt senast, så där som bara han gör inför stora lopp. Vettig chans. Blir nog inte favorit …

Miljonrensarna

10 My Tambourine Man (V75-3) felade ­senast och skulle nog ha haft det loppet i kroppen för att vara stekhet här. Men jag har respekt för tränaren och jag har med ­intrycket från näst senast. Hoppas det blir barfota runt om igen – kan storskrälla då.

3 Miss Silver (V75-4) är ingen trolig vinnare, men om det blir tempo och om hon får en fin resa kan skrällen vara ett faktum. Det lär bli maxad balans igen och näst senast var ­stoet strongt från utvändigt.

Tänk på att...

... vi har superrace på Jägersro med ut­tagningar till Derbyt och Derbystoet. De två främsta i uttagningarna går till final.

... 6 Aleppo Pine (V75-4) gick som ett skott över upploppet senast med ny utrustning. Ska vara favorit och vinner nog om kusken kör max, men ibland sparar han på krafter i uttagningarna, värt att tänka på.

... 2 Cab Lane (V75-5) tar nog emot favoriten 5 Attraversiamo. En favorit i fara?

... många av hästarna  i V75-6 är oerhört galopplystna. Här kan jag se en storskräll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

8 Campo Bahia (V75-1) lär i ett tidigt skede av loppet placeras i ledningen då samtliga konkurrenter lär ­önska ryggen på Conrad Lugauers ­stjärna och sedan lär inte mycket hända. Vinner busenkelt. 

10 Forfantone Am (V75-7) såg lysande ut som fastlåst med allt sparat senast och vid minsta klaff under vägen tror jag att han blåser ner dem till slut.

Miljonrensarna

3 Mellby Glader (V75-2) har jag jagat en tid, men nu kan det vara dags. Motståndet skrämmer ­inte och är det någon som brukar kunna ­ställa i ordning till dessa lopp så är det just ­Robert Bergh. Passas tidigt.

Jag blir inte ett dugg förvånad om 2 Cab Lane (V75-5) slår den stora favoriten ­Attraversiamo. Timo Nurmos häst är riktigt bra vilket sju segrar på åtta starter vittnar om och Kontio brukar inte vara känd för att släppa ledningen.

Tänk på att...

... 10 Betting Gangster (V75-2) är den häst som i särklass besitter den bäst kapacitet i loppet, men han såg inte alls rolig ut senast på Solvalla och även om han så klart kan vinna det här loppet är det ingenting som jag vill gå på. Lär dessutom bli favorit.

... 8 Alone (V75-3) är en häst som jag alltid haft ett gott öga till och han har siktats hit.

... 6 Aleppo Pine (V75-4) kommer det bli en hel del surr om inför det här loppet och visst är hon bra, däremot vinner hon sällan numera och hon är bara en av flera i loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

8 Campo Bahia (V75-1) behöver ingen ­närmare presentation. Han är en av stor­favoriterna till segern i Derbyt och ska ­bara vinna detta. Han har trimmats i ett banjobb inför starten och Conrad Lugauer är jätte­nöjd med sin häst. Spåret spelar ingen roll för Lugauer kommer bomba framåt och det finns ingen som kommer bråka med honom. I ledningen är det bara sjukdom emot.

Miljonrensarna

3 Mellby Glader (V75-2) blir lite bortglömd. Jag har stor respekt för Robert Bergh som är expert på att ha hästarna i full form när det vankas kval till stora lopp. Han har ett bra spår och kan knipa en plats till finalen.

10 Global Winner (V75-6) har inte ­riktigt fått till det men Timo Nurmos håller ­denna väldigt högt. Han möter ett gäng bra ­hästar men jag tror inte han är mycket sämre. ­Sköter han sig och får sitt lopp kan han skrälla och ta en plats till finalen.

Tänk på att...

… det är kval till Svenskt Travderby och Derby­stoet denna onsdag, vi får se de allra bästa fyraåringarna i Sverige som ska göra upp om två platser till finalen.

… det brukar bli favoritbetonat denna dag, förra året var ett undantag när några av ­favoriterna gjorde bort sig.

… duellen mellan 2 Cab Lane och 5 Attraversiamo (V75-5) ska bli häftig att se.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Trehundring på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Bloggsystem på V75. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Alla ord är snart sagda om ­Lugauers ”­brolier” 8 Campo Bahia (V75-1). ­Rapporterna går i dur och det här loppet är redan över. Banka in spiken!

Såg ni Örjan Kihlström ”lava” upp 6 ­Aleppo Pine (V75-4) senast? Så gör en mästare ­inför stora uppgifter. Kihlström hade ­kunnat köra tidigare, så klart, men nu lät han ­hästen vänta med speeden för att gå med full sula över linjen. Dags för seger nu!

Miljonrensarna

Vi snackar ingen storskräll här, men jag tror det blir värde i 5 Night Brodde (V75-2). Hästen har inte startat på ett tag, men lita på att hemmatränare Lugauer har vässat. Kvick ut och får en fin resa. Det avgör?

1 Moneykeeper (V75-3) ska inte underskattas. Var fin senast på V75 och drog ett perfekt spår här. Det är favorit för mig att han tar sig till final. Kan mycket väl ta hem det här loppet som inte är det tuffaste uttagningsloppet.

Tänk på att...

... uttagningslopp generellt är lite luriga att räkna på. Nu går två hästar vidare till final från varje race och det är oftast så att favoriten släpps till ledningen i sådana här fall. Det gäller att köra loppen i badkaret.

... tränarna har vässat sina hästar för den här dagen. Derbyt är bland det finaste man kan vinna inom svensk travsport.

... Steen Juul är ryggskadad och ersätts av Erik Adielsson bakom den dansktränade kanonen 11 Staro McMillan (V75-7). Inget minus och den här ska räknas tidigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V75. [Extern länk]Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

8 Campo Bahia (V75-1) blir monster­favorit. Conrad Lugauers fyraåring är favorit till att vinna Derbyt och borde inte ha några ­problem att få överta ledningen. Hästen har utmärkt sig genom bland annat en seger i Kungapokalen i maj och att någon ­skulle vilja bråka med honom i denna uttagning före­faller osannolikt. Utgångsläget är inte roligt, men just i det här fallet spelar det ingen roll. Spik!

Miljonrensarna

Man låter uppåt på 3 Smokin Joe (V75-6) från stall Kolgjini. Hästen kommer visserligen med två galopper, men skulle man ha fått ordning på grejerna kan det vara ­farligt att nonchalera honom. Utgångsläget är ­optimalt och man borde få en fin resa. 

2 Adde S.H. (V75-7) har inte riktigt fått till det sen den fantastiska insatsen i försöket till Sprintermästaren, men skulle Peter återigen ha honom i god författning kan det vara en riktig rensare.

Tänk på att...

… vi har totalt tolv lopp under dagen och samtliga är uttagningar till Svenskt Trav­derby och Derbystoet. De två främsta går ­vidare till finalerna som går av stapeln den 1 september på Jägersro. 

… när det gäller Svenskt Travderby går alla lopp över den längre distansen 2 640 meter med autostart och när det gäller Derbystoet är det medeldistans som gäller. 

… notera att V75 ersätter ordinarie V86 just denna onsdag och att vi har V75 onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag …


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE