Mejla

Michael Carlsson

Det är en straffspark – ska naturligtvis vinna

Carlsson synar lopp för lopp på GS75 • Dubbeljackpott • Örebro söndag 21 februari

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild

TRAV

Dubbeljackpot på Grand Slam 75 och extra sköna miljoner i potten.

Svante Båth och hans hästar lär styra utdelningen i Örebro.

Båth tränar fyra favoriter på GS75 där Coin Perdu förstås är en given spik. 

Mycket talar för att det blir stor show av Båth och hans adepter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


GS75-1:

Unghästtjärnan Coin Perdu har kommit tillbaka bra efter sitt två år långa skadeuppehåll. Det är hästen som inledde med nio raka segrar från debuten och bland annat vann Svensk Uppfödningslöpning och E3-finalen. Nu har han fått flertalet lopp innanför västen efter comebacken och bland annat varit ute i Gulddivisionen. Senast avgjorde han busenkelt från dödens mot Narold Vox och vann utan att förta sig. Det är lilla fältet som han är ute i idag ser synnerligen lämpligt ut. Förvisso är det 40 meters tillägg men det är lång distans och motståndet är inte alls av samma kaliber som Coin Perdu är van att möta. Det ser ut som en straffspark och han ska naturligtvis vinna om han är frisk. Ingen mening att orda mer om det här loppet som säkert är ett av de enklare som Svante Båths stjärna och femfaldige miljonär har varit ute i.

GS75-2:

Svante Båth är högaktuell även i den andra avdelningen där Holy Moses Mearas är favorit i sin comeback. Den här hästen inledde karriären med två raka och överlägsna segrar i fjol som treåring. Och i karriärens tredje start var han favoritspelad och tog emot kriterievinnaren Brambling innan galoppen kom då det gick oerhört fort i sista kurvan. Nu gör hästen comeback efter ett knappt halvårs frånvaro. Svante Båth berättar att man har tagit bort en testikel under uppehållet vilket har stört Holy Moses Mearas tidigare. Han hade nämligen problem i svängarna i de senaste starterna i fjol. Nu känns hästen klart mycket bättre säger Båth som har varit inne på Solvalla och låtit Holy Moses Mearas gå två banjobb. Det snabbaste efter 1.16 över 1600 meter och hästen är väl förberedd. Han är klassen i det här gänget och naturligtvis blir han svårslagen, trots spår nio över kort distans. För de som vill gardera ska i första hand nämnas Scarybeary Lixarve. Han spurtade vasst som tvåa från spår tolv över kort distans senast och visade form. Hästen är dessutom riktigt startsnabb och kan ta ledningen här. Då kan han rinna undan över den korta distansen om det blir strul från bakspåret för favoriten. Jag dubblar därför systemet med Johan Wimans häst.

GS75-3:

Lurigt lopp där favoriten Hoonigan är favorit från 20 meters tillägg. Hon har förvisso inlett karriären med två raka segrar och vunnit både från dödens och ledningen. Men nu är det andra förutsättningar och hon måste ut i spåren och runda hela fältet. Även om loppet är ihåligt kan det bli jobbigt. Moonlight Zon som står på start har ett intressant läge med springspår. Hon spetsade från just ett sådant läge i debuten när hon vann. Därefter blev det tre raka galopper innan hästen fick kvala. Kommer nu åter efter ett uppehåll och felfri borde hon duga långt i ett sådant här lopp, men är inte att lita på. Vidöppet bakom men Snowden Still spurtade bra senast och var nära segern. Hade två raka i höstas och kan mycket väl slå till igen här trots läget.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


”Inget snack om att han är bra nog”

GS75-4:

Sybille Tinters stall har börjat det nya året strålande och hästarna vinner nästan i varannan start de gör. Hector Boko har bidragit till den höga segerprocenten och hästen var mycket fin vid segern senast i GS75. Han kördes då offensivt till ledningen mitt i loppet och blev rejält utmanad av In Love Boko över upploppet. Men Hector Boko svarade ärligt hela vägen in i mål och tog en övertygande seger. Nu är det bakspår över kort distans men tränare Tinter säger att hästen har blivit lugnare i loppen och är inte lika het som tidigare. Hon tycker att Hector Boko är en häst med ”superkapacitet” som hon uttryckte det och att hon har bästa hästen i loppet. En som kan få en fin resa med rygg på startsnabba hästar är Simb Murdoch. Han är egentligen startsnabb och missgynnad av bakspåret på det viset, men går även bra bakifrån. Senast följde han med fint i V75 bakom vinnande Phoenix Photo och gången innan dess fick han ett tufft lopp och var ursäktad.

GS75-5:

En spårtrappa där Svante Båth-tränade Vanja är favorit tillsammans med Kim Moberg från spår åtta bakom bilen. Hästen var riktigt bra i höstas där hon vann flera lopp och har även varit ute i V75 flera gånger. Så hon är härdad i tuffa gäng och återkommer nu efter ett uppehåll. Svante Båth säger att Vanja har gått ett rundbanejobb på Solvalla och känns fin men kan behöva något lopp i kroppen för att hitta formen. Hon är även hygglig och lite rultig från start så frågan är vart hon hamnar från bricka åtta. Hett segerbud om Kim Moberg lyckas ge henne en bra position. Vidöppet bakom.

GS75-6:

Svante Båth även i huvudrollen i den sjätte avdelningen och det genom Twigs Honor. Hästen glimtade till några gånger i fjol som treåring och kvalade in till Kriteriet via en andraplats i försöket. Sedan var han lite sämre i några starter och veterinären fräschare upp honom och man började om från noll igen, enligt Svante Båth. Twigs Honor har gått ett rundbanejobb inför årsdebuten och kändes så bra då att Båth beslutade för att starta. Att hästen är bra nog att vinna direkt är det inget snack om. Det främsta motbudet är Activist som levererade ett jädra bra intryck vid segern från ledningen senast. Det var första gången i jänkarvagn men nu blir det vanlig vagn och läget med spår elva är såklart ingen hit.

GS75-7:

Don’t Be Weak är favorit i den avslutande avdelningen. Han var riktigt bra vid segern från dödens på 1.12,4 över kort distans näst senast och är van att möta tuffa konkurrenter. Med en någorlunda vettig resa är nog chansen stor att han speedar ner det här gänget. Mellby Highball levererade en vass spurt senast och fångade in den undflyende ledaren Be One precis före mållinjen. Har ett bättre läge nu och är given liksom Moncler Bo som trots spår tolv har visat bra kunnande för klassen och måste räknas på Sybille Tinters stallform.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 7 Coin Perdu (4–6)

GS75-2: 9–4 (3–1)

GS75-3: 13–7–11–8–2–3–15–10 (9–4)

GS75-4: 9–10–4 (3–2)

GS75-5: 8–15–12–14–1 (11–2)

GS75-6: 9 Twigs Honor (11–2)

GS75-7: 10–5–12 (3–9)

Systemet är på 720 rader / kronor.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!