Expertens succé – satte sju rätt på V75

Hjälpte Sportbladets läsare till full pott • Gav 28 696 kronor i nettovinst: ”Känns så klart jättebra”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Christoffer Wickman prickade in sju rätt på tidningstipsen och andelssystemet ”V75 i sista stund”.
Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Sportbladets Christoffer Wickman prickade in sju rätt på tidningstipsen och andelssystemet ”V75 i sista stund”.

Här är Sportbladets nya tipssuccé: sju rätt på V75 i tidningstipsen ”V75 i sista stund med Christoffer Wickman”.

Nettovinsten på systemet för de som valde att rygga: 28 696 kronor. Även andelssystemet gick in och gav 3 081 kronor tillbaka per andel.

– Det känns så klart jättebra, det är alltid kul att kunna hjälpa våra läsare att vinna pengar, säger experten Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem V75 i sista stund som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Under lördagen avgjordes V75 på Bergsåker. Då blev det succé för Sportbladets V75-tips.

Varje fredag, i papperstidningen och online, synar Sportbladet-experten Christoffer Wickman V75-loppen på sidan ”V75 i sista stund”.

Där gör han bland annat sin snabbanalys, rankningen lopp för lopp och presenterar bästa spelet, bästa spiken och luringen.

Tidningstipsen satt och gav sju rätt. Nettovinsten för de som valde att ta rygg: 28 696 kronor.

Även andelssystemet ”V75 i sista stund” på ATG Tillsammans gav sju rätt och spelade totalt in 129 410 kronor vilket gav 3 081 kronor per andel.

”Får nästan alltid reaktioner”

– Det känns så klart jättebra, det är alltid kul att kunna hjälpa våra läsare att vinna pengar, det är ju det jag och mina kollegor alltid jobbar för, säger Sportbladets Christoffer Wickman och fortsäter:

– Det är lite speciellt att lämna V75-tipsen till tidningen redan på torsdagseftermiddagen då det hinner hända väldigt mycket fram till spelstopp på lördagen, men jag försöker alltid göra jobbet ordentligt och jag tycker V75-tipsen i tidningen hållit hög klass en längre tid. Det viktigaste för mig när jag gör V75-tipsen till tidningen är att hjälpa folk på vägen mot 7 rätt, jag vill inte att tipsen i tidningen ska vara en självklarhet, det vill säga lite som banprogrammen, där favoriterna alltid tippas. Jag vill hitta de där hästarna och de där lågprocentarna som gemene man kanske inte hittar.

– Det märks också att jag hittat en bra väg i mina tidningstips då jag nästan alltid får reaktioner efter V75-tävlingarna även om jag inte satt 7 rätt, utan då är det några som ändå fått till det med hjälp av min rankning och det är lite det de handlar om för mig. Tipsen i lördags hade också betydligt mer potential då jag hade många hästar i både V75-1 och V75-4 där en betrodd häst vann. Jag hade även med måltvåan Belle Godiva i V75-7 och hade den vunnit hade det blivit sexsiffrig utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem V75 i sista stund som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


”Imponerade stort på mig”

Vad har du fått för reaktioner från Sportbladets läsare?

– Som alltid väldigt många, både via mail och sociala medier. Det var faktiskt en del som hörde av sig redan innan sista V75-loppet i lördags och man märker att V75 verkligen engagerar folk. Mest reaktioner har det annars blivit inne på ATG Tillsammans, många som köper en andel för 299 kronor och får drygt 3 000 kronor tillbaka tycker det är hur bra som helst. Det låter lite klyschigt men det roligaste med tidningstipsen och ATG Tillsammans är alla de reaktioner man får från folk.

Du hade två spikar med på systemet, Merritt och Coogan. Hur tänkte du?

– Merritt imponerade stort på mig vid seger på Solvalla näst senast och det var en insats jag tog med mig, dessutom tyckte jag han mötte lämpligt motstånd nu och jag förstod att dennes avslutning skulle bita bra.

– Coogan spikade jag för att jag förstod att många större tipstjänster, som påverkar spelprocenten på V75 ganska rejält, skulle gå emot den och försöka fälla den. Som jag skrev i V75-analysen tyckte jag att det skulle vara bra chans för Örjan Kihlström att få överta ledningen i ett andraskede i loppet och sedan förstod jag att han skulle bli svår att nå. Coogan var en liten besvikelse i fjol men intrycket på honom vid seger i årsdebuten gillades av mig och jag tror Coogan kommer få ett jättefint år på tävlingsbanan och leva upp till det som man trodde om honom i fjol.

”Då ska man ägna sig åt något annat”

Vad var din reaktion när raden satt?

– Inte så mycket mer än att det var kul att det gick vägen, nu var det ju inga jättepengar det handlade om och därför satt jag ganska lugn i soffan. Jag försökte jobba lite på Daniel Wäjersten med Belle Godiva runt sista sväng men det syntes rätt tidigt att Lyx Håleryd skulle hålla hela vägen och det var ändå okej, då det var en given tipsetta för mig i tidningstipsen.

Till sist, vad är ditt bästa knep när du analyserar V75?

– Det viktigaste av allt är att hitta något form av värde i aktuell omgång, att göra ett V75-system där du trots lite kant in bara kan vinna några tusenlappar är ju färglöst och spelar man så på V75 ska man nog ägna sig åt någonting annat. Jag brukar säga att ger V75 under 10 000 kronor så är jag chanslös. Så enkelt är det ju så klart inte, men i mina V75-system och i mina V75-tips så ska det finnas potential.

– Annars brukar jag alltid börja med att hitta två starka spikar som man kan bygga systemet kring, det är ju trots allt två bra spikar som sätter grunden till systemet. Nu var ju både Merritt och Coogan rätt klara favoriter i lördags på V75 men dom som hänger med i tidningstipsen vet att jag inte är rädd för att spika en skräll och det är mer regel än undantag att bägge mina V75-spikar inte är favoriter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem V75 i sista stund som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Publicerad: