Mexiko

Taguitos

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

4 personer

Ingredienser

8 tortillas

300–400 g köttfärs

smör eller margarin

chilikryddmix

1 1/2 dl vatten

1 hackad rödlök

1 tärnad grön paprika

2 dl riven cheddarost

olivolja

Så här gör du:

1. Bryn köttfärsen. Tillsätt kryddmix och vatten, rör om. Låt sjuda utan lock på svag värme 10–15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.

2. Lägg ungefär två matskedar köttfärsfyllning och

en matsked av vardera lök, paprika och ost på tortillabrödet. Rulla ihop och stek

i olivolja, på svag värme, tills de blir gyllenbruna runt om.

3. Serveras med salsa och gräddfil.

Receptet kommer från:

www.oldelpaso.nu

Mexikanska köttbullar

home.swipnet.se/~w-57250/kottofaa/albonmex.html

Försvenskad mexmat

www.santesson.com/srecmexi.html

Recept från:

Följ ämnen i artikeln