Dags att slänga kokboken

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2000-10-21

Alla recept du behöver finns på nätet

Min farmors kök doftade klimp.

Min mammas spagetti.

Mitt doftar mexikansk taverna, amerikansk snabbsylta och

indonesisk familjemiddag. Och ketchup.

Ketchupen är alltjämt vår vanligaste smaksättare. I snitt äter varje svensk två kilo om året.

Men det finns alternativ till det ”röda guldet”.

På de här sidorna hittar du länkar till 13 av världens kök och massor med tips på alternativa kryddor och hur du sätter ny piff på maten.

De 13 köken är bara början på nätets kulinariska resa. Ta god tid på dig, stanna till på de renodlade kryddsajterna och gör ett besök på de stora receptportalerna.

Här finns sallad från Senegal, vegetariskt, wokade specialiteter, ”hemliga” amerikanska snabbmatsrecept, mexikanska salsastormar – din digitala receptbok tycks närmast oändlig.

Många sajter har dessutom fler tjänster än rena receptsamlingar. Du kan till exempel skriva in vilka ingredienser du har hemma och få förslag på vad du kan laga till. Perfekt för sega helgdagar när du inte vill se vare sig sol eller granne.

Men tänk på att det är svårt att göra underverk med några få tomater, ett knippe persiljaoch lite överblivet havre.

Då hjälper inte ens ketchup.

Smaklig måltid!

Recept från:

Sydamerika | Nordamerika | Mexiko | Afrika | Spanien | Italien | Mellanöstern | Grekland | Indonesien | Japan | Indien | Thailand | Kina

Tusentals rätter att välja mellan

Peter Grensund

Följ ämnen i artikeln