Mellanöstern

Mujaddara

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

4 personer

(Ris och linser med lök)

Ingredienser

1 stor gul lök (strimlad)

6 msk vegetabilisk olja

1 1/2 dl linser som blötlagts

i 30 minuter

1 tsk salt

1,2 l vatten

4 dl basmatiris

Så här gör du:

1. Fräs löken mjuk i hälften av oljan. Lägg den på hushållspapper så överflödig olja sugs upp.

2. Rör under uppkokning ihop resten av oljan, linser, salt och vatten.

3. Tillsätt riset, koka upp igen. När nästan allt vatten

är borta, låt sjuda i ungefär 15 minuter (tillsätt mer vatten om nödvändigt).

4. Servera med den frästa löken ovanpå.

Receptet kommer från:

members.home.net/stoma

En smak av islam

soundvision.com/halalhealthy/halal.recipe.shtml

En smak av kosher

www.koshercooking.com

Recept från:

Följ ämnen i artikeln