Afrika

La salade cote cap verte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

8 personer

(Äggsallad från Senegal)

Ingredienser

8 dl sallad, spenat och vattenkrasse

4 hårdkokta ägg

3 dl salladsolja (gärna en del

olivolja)

1,5 dl dragonvinäger

1 tsk vitlökspulver

1 tsk salt

1/2 tsk paprikapulver

1 msk salladskrydda

2 msk honung

Så här gör du:

1. Skär sallad, spenat och vattenkrasse grovt.

2. Hacka de hårdkokta äggen och sprid över salladen.

3. Rör ihop övriga ingredienser till en dressing och skaka omsorgsfullt.

4. Servera dressingen separat. Tillbehör: franskt bröd.

Receptet kommer från:

www.sas.upenn.edu/African_Studies/Cookbook/Senegal.html#Recipes

Kongos kokbok

www.geocities.com/congocookbook

En bit av Afrika

www.sallys-place.com/food/ethnic_cusine/africa.htm

Recept från:

Följ ämnen i artikeln