Afrika
La salade cote cap verte
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21
8 personer
(Äggsallad från Senegal)
Ingredienser
8 dl sallad, spenat och vattenkrasse
4 hårdkokta ägg
3 dl salladsolja (gärna en del
olivolja)
1,5 dl dragonvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 msk salladskrydda
2 msk honung
Så här gör du:
1. Skär sallad, spenat och vattenkrasse grovt.
2. Hacka de hårdkokta äggen och sprid över salladen.
3. Rör ihop övriga ingredienser till en dressing och skaka omsorgsfullt.
4. Servera dressingen separat. Tillbehör: franskt bröd.
Receptet kommer från:
www.sas.upenn.edu/African_Studies/Cookbook/Senegal.html#Recipes
Kongos kokbok
www.geocities.com/congocookbook
En bit av Afrika
www.sallys-place.com/food/ethnic_cusine/africa.htm
Recept från: