Sydamerika

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

Ají de carne

4 personer

(Pepparfläsk från Bolivia)

Ingredienser

6 hg tärnat magert griskött

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

2 gula lökar

3 msk risgryn

2 hackade tomater

1 krm chilipeppar

1 krm kanel

1 krm malda kryddnejlikor

1 tsk salt

1 krm stött saffran

3–4 dl buljong

3 medelstora potatisar

2 msk vispgrädde

1/2 msk sirap

2 msk jordnötter

Så här gör du:

1. Hacka löken och vitlöken, lägg i en stor stekgryta och bryn lätt i oljan.

2. Tillsätt köttet och de sköljda risgrynen. Bryn under omrörning.

3. Tillsätt tomat, chilipeppar, kanel, nejlika, salt, saffran och buljong. Koka under lock på svag värme i cirka 30 minuter.

4. Skala potatisen, skär den i klyftor och tillsätt den. Låt koka i 15 minuter.

5. Tillsätt sedan grädden och de hackade jordnötterna. Låt sjuda tills potatisen är mjuk.

6. Serveras med sallad och bröd.

Receptet kommer från:

www.salsadans.com/sidor/recept/recept.html

Brasiliens hemligheter

www.maria-brazil.org/fdind.htm

Empanadas från Argentina

www.globalgourmet.com/destinations/argentina/empanadas.html

Recept från:

Följ ämnen i artikeln