Indien

Currykryddade kikärter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

4 personer

Ingredienser

225 g blötlagda kikärter

6 krossade vitlöksklyftor

2 hackade gula lökar

2 msk margarin eller olja

1 tsk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

1 msk mald kummin

1 msk mald koriander

1 hackad tomat

1 bit hel kanel

1/2 tsk kardemummakärnor

2 msk pressad citron

salt

garam masala

Så här gör du:

1. Koka kikärterna och 2 vitlöksklyftor i vatten 45–60 minuter. Häll av och spara spadet.

2. Bryn löken i matfettet i en tjockbottnad gryta. Tillsätt 4 msk kokspad, låt koka in. Rör i gurkmeja, paprika, kummin och koriander.

3. Häll i kikärterna och låt grytan stå på svag värme

3 minuter, rör om hela tiden.

4. Tillsätt resten av vitlöken, tomat, kanel, kardemumma och citronsaft. Häll på så mycket spad att det täcker, smaka av med salt och koka på svag värme i 30 minuter.

5. Serveras riktigt varm överströdd med garam masala. Tillbehör: ris, chutney, sojayoghurt och sallad.

Receptet kommer från:

www.skolor.lund.se/lerback/Hemkunskap/vegetariska.html

Regeringens matsajt (!)

www.indiagov.org/culture/cuisine/cuisine.htm

Bawarchi – din indiske kock

www.bawarchi.com/index.html

Recept från:

Följ ämnen i artikeln