Indien
Currykryddade kikärter
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21
4 personer
Ingredienser
225 g blötlagda kikärter
6 krossade vitlöksklyftor
2 hackade gula lökar
2 msk margarin eller olja
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 msk mald kummin
1 msk mald koriander
1 hackad tomat
1 bit hel kanel
1/2 tsk kardemummakärnor
2 msk pressad citron
salt
garam masala
Så här gör du:
1. Koka kikärterna och 2 vitlöksklyftor i vatten 45–60 minuter. Häll av och spara spadet.
2. Bryn löken i matfettet i en tjockbottnad gryta. Tillsätt 4 msk kokspad, låt koka in. Rör i gurkmeja, paprika, kummin och koriander.
3. Häll i kikärterna och låt grytan stå på svag värme
3 minuter, rör om hela tiden.
4. Tillsätt resten av vitlöken, tomat, kanel, kardemumma och citronsaft. Häll på så mycket spad att det täcker, smaka av med salt och koka på svag värme i 30 minuter.
5. Serveras riktigt varm överströdd med garam masala. Tillbehör: ris, chutney, sojayoghurt och sallad.
Receptet kommer från:
www.skolor.lund.se/lerback/Hemkunskap/vegetariska.html
Regeringens matsajt (!)
www.indiagov.org/culture/cuisine/cuisine.htm
Bawarchi – din indiske kock
Recept från: