Spanien

Skaldjurspaella

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21

8–10 personer

Ingredienser

7 dl ris

2,5 dl olivolja

1,5 l fiskbuljong

4 tärnade tomater

4 pressade vitlöksklyftor

2 hackade stora gula lökar

2 skivade gröna paprikor

1 liten burk röda inlagda paprikor (skurna på längden)

24 större räkor med skal

1 kg musslor

1/2 kg bläckfisk

citronklyftor

1/2 tsk saffran och gurkmeja

125 g djupfrysta ärtor

salt och peppar

Så här gör du:

1. Skär bläckfisken i ringar. Krydda med salt och peppar. Täck över och spara.

2. Lägg musslorna i en kastrull med ca 1,5 dl vatten.

Koka tills de öppnar sig. Ta bort från värmen och kasta de musslor som inte öppnat sig. Droppa citron över musslorna, krydda med salt. Täck över och spara.

3. Värm oljan och lägg i den hackade löken, paprikan, vitlöken och tomaterna. Sautera tills grönsakerna mjuknar. Krydda med salt och peppar.

4. Lägg i risgrynen och låt sjuda en stund. Häll på fiskbuljongen uppblandad med saffran och gurkmeja och låt sjuda ytterligare tio minuter. Lägg i bläckfisken.

5. Fem minuter innan riset är klart tillsätts räkorna, musslorna och paprikan. Dekorera med citronklyftor och ärtor.

Receptet kommer från:

www.fortunecity.se/globetrottern/columbusgatan/1/saffran/paella.html

Julrecept

www.xmission.com/~dderhak/recipes.html

Norsk fisk på spanskt vis

http://home.sol.no/~mranden/spansk.htm

Recept från:

Följ ämnen i artikeln