Ta en semla till glöggen
Uppdaterad 2019-07-17 | Publicerad 2006-11-24
Snart är det advent och hög tid att bjuda på glöggfest
Vi laddar upp med espressopraliner och saffranssemlor.
Kul att göra – smaskens att äta.
Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell
Saffransgröt med karamelliserad topp
Ett mellanting mellan vanlig risgrynsgröt
och den gotländska specialiteten saffranspannkaka. Det blir
gott med den knapriga toppen av råsocker. Saknar du brännare så kör formarna under grillelementet i ugnen.
Espressopraliner
Chokladkaffebönor köper du i välsorterade godisbutiker. Hittar du inga, ta en liten silverkula eller dofta lite kakao eller kaffepulver över vid servering.
Juliga saffranssemlor
Fyllda dadlar
Pepparmandlar
Du kan baka pepparmandlarna i förväg, de kan antingen frysas in eller förvaras i burk med tättslutande lock.
Chokladdisketter
Enkelt och gott. Godast blir det om du använder en mörk choklad av god kvalité.
Fikonchutney
Kardemummasmakande tryffel
Len och god tryffel som behöver ett par timmar på sig för att stelna till i kylen. Du kan rulla runda bollar eller spritsa ut smeten i formar.