Äntligen vardag!

Foto: Nina Kindbro
Chicken à la King.

Chicken à la King med ris

3,7 (45 röster)

Chicken à la King – en riktig klassiker från 1970-talet där den dök upp i krögaren Carl Butlers kokbok. Carl Butler förde in medelhavsköket i den svenska husmanskosten. Här är en god variant med kycklingfilé och extra god sås.

Chicken à la King med ris

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 paprika, röd
  • 1 paprika, gul
  • 250 g färska champinjoner, halverade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 msk rapsolja, eller smör
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 tärningar kycklingbuljong

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ