Foto: EMMA MATTSSON
Chokladtryffel

Chokladtryffel med apelsinsmak

3,7 (3 röster)

Chokladtryffel med apelsinsmak – Paolo Robertos söta små tryfflar är perfekt till julfikat. Med både skal, saft och likör snålar godbitarna inte med den fräscha apelsinsmaken. I receptet täcks tryfflarna av kokos och kakao, men du kan även variera utsidan genom att rulla dem i till exempel hackade nötter.

Tänk på att tryfflarna behöver kylas i 12 timmar.

Tartufi di cioccolato e arancia, ricoperti di cocco e cacao

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 170 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1.3 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 tsk apelsinlikör
  • kokosflingor
  • kakao
  • pappers- eller aluminiumformar, eventuellt

Gör så här

avFreja Scott

ARTIKELN HANDLAR OM

Paolos mat

Recept

Julgodis

MER OM MAT & DRYCK