Första bilden på Mercedes lyxcab

Publicerad:
Uppdaterad:

Mercedes

Ska visas upp på bilmässan i Frankfurt – första på 44 år

1 av 2 | Foto: Foto: Mercedes-Benz
Nya Cabrioleten i förgrunden, i fonden syns den klassiska modellen från 60/70-talet.

Äntligen.

Efter 44 års frånvaro får vi återigen se en taklös S-klass.

Detta då Mercedes ska visa ”världens mesta komfortabla cabriolet” på bilmässan i Frankfurt.

I september ska världen få återse en ”klassisk” modell.

Mercedes-Benz har avslöjat att de på Frankfurtsalongen, som pågår mellan den 17 och 27 september, kommer att visa en ny S-Klass Cabriolet.

Och det var på tiden – senast den tyska tillverkaren hade en taklös S-klass var 1971 (modellen såldes mellan -61 och -71).

Komfort och taklös lyx

Den nya modellen är en riktig lyxkryssare och kommer att tävla i samma segment som Bentley Continental GT Convertible. Så räkna med att prislappen börjar någonstans över miljonen.

Men för pengarna ska man få vad Mercedes skrytsamt kallar för ”världens mest komfortabla cabriolet”.

Bland finesserna återfinns Mercedes Aircap- och Airscarf-system. Teknik som skyddar hyvud och nacke från drag och kyla, vilket gör att man kan köra med taket nere även då temperaturen sjunker.

Vidare ska den nya S-Klassversionen ha den största tygsuffletten som någonsin funnits i serieproduktion. Taket har utformats för att efterlikna taklinjen på vanliga S-klass Coupén, men på grund av mekanismen och funktionen (att fälla talet) så har Cabrioleten mycket mindre sidorutor bak samt en längre baklucka än coupén.

Rejält med kraft under huven

Mercedes avslöjar inga tekniska detaljer än, men räkna att motoralternativen kommer spegla de som finns i vanliga Coupén.

Det innebär en V8 om 455 hästar samt en AMG-variant med 585 hästar. Det är osäkert om värstingvarianten AMG S65 blir taklös. Om så sker kommer man kunna få njuta av skönsången från en V12 med 630 vältränade hästar.

Mercedes S-klass Cabriolet premiärvisas som sagt den 15 september och under våren 2016 lär bilen finnas ute i handeln.

Aftonbladet Bil

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL