Är mitt favoritbröd för sött?

Uppdaterad 2019-06-17 | Publicerad 2005-12-07

Hej!

Jag har hittat ett fantastiskt gott brödrecept .....men är lite osäker på om det är försvarbart att äta detta bröd varje dag med tanke på innehållet:

6 dl grahamsmjöl

7 dl vetemjöl

7 dl filmjölk

1 ½ dl sirap

1 tsk bikarbonat

1 ½ dl russin

Man blir fantastiskt mätt o go´ på detta bröd. Men är det ett onödigt sött bröd? Fettmängden är väl inte så farlig ?

Kanske man kan utesluta russinen. Gör det saken bättre ?

MVH

Kate

Hej Kate!

Ditt bröd låter som en variant på scones. Om vi bestämmer att en skiva väger 40 gram får man cirka 42 skivor från ditt recept. Varje skiva innehåller då cirka 90 kcal, 1 gram fett, och 1,5 gram fiber.

Fettmängden är helt ok (och blir ännu mindre om du använder lättfil - jag räknade dock på fil med 3% fett). Du skulle kunna utesluta russinen men problemet är egentligen mängden sirap. I varje skiva finns cirka en halv tesked sirap och det är det som gör att detta bröd är för sött för att äta som vardagsbröd.

Spara istället ditt bröd som något extra gott till fikat då och då.

Vänliga hälsningar

Mary

Följ ämnen i artikeln