Snålt med både fettet – och smaken

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-04-20

Mat & Vin testar fryst smalmat

Fryst smalmat – inget för kräsna smaklökar. Det konstaterar Mat & Vins testpanel efter en provsmakning.

Fryst smalmat? Nej tack! Helena Hjeltström och Sengül Gökgünay skulle inte välja den frysta smalmaten till lunch.

Hur goda är de frysta smalrätterna egentligen? Och blir man mätt av dem? Mat & Vin samlade fyra kvinnor för att testa åtta av de vanligaste sorterna.

Slutsats: I många fall är en sallad och en macka att föredra.

– Överlag är det dåligt med kryddor och jag blir inte mätt, jag skulle vilja ha en sallad till, säger Helena Hjeltström om Viktväktarnas märke.

Men Weight Watchers frysta rätter är trots det låga betyget bland de populäraste i testet.

Bäst betyg får Weight Watchers Pizza Hawaii och Felix Skaldjurspaj, men inte ens de får toppbetyg.

– Pizzan är god, men för mycket deg, den lägger sig som en klump i magen, säger Anna Frummerin.

– Skaldjurspajen skulle jag däremot gärna äta mer av, säger Sengül Gökgünay, som just nu testar att äta efter Atkins metod.

Spansk Laxpasta

(Findus Feeling Great)

Skinkpaj

(Frödinge)

Kyckling Tikka Masala

(Findus Feeling Great)

Färsbiff med tomatsås

(Weight Watchers)

Cannelloni med ricotta och spenat

(Weight Watchers)

Apelsinkyckling med couscous

(Weight Watchers)

Pizza Capricciosa

(Findus Feeling Great)

Skaldjurspaj

(Felix)

Tomatsoppa

(Felix)

Pizza Hawaii

(Weight Watchers)

Dietisten: Det räcker inte som hel måltid

Petra Weiss

Följ ämnen i artikeln