Bröllopsfira – två festliga desserter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-06-18

Bröllopsmumsa smalt och gott i helgen med vit chokladsås i fokus

I morgon är det bröllopsyra i Stockholm – och i hela landet. Kronprinsessan Victoria gifter sig med sin Daniel Westling.

Inte bjuden?

Fira ändå – med en smarrig dessert på eget håll. Välj mellan två smala och goda.

Frukt med vit chokladsås

Tillagningstid: 15 minuter

1 portion = 187 kcal

Antal portioner: 4

Ingredienser

100 gram vindruvor i halvor

2 dl hallon (gärna frysta)

2 st kiwi i skivor

1 st banan i skivor

1 st apelsin i skinnfria klyftor

50 gram vit choklad

1 dl naturell yoghurt 3 % fett

Instruktioner

Blanda frukten. Lägg den i 4 vackra glas. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i micron. Blanda choklad och yoghurt. Ringla blandningen över frukten. Ät och njut.

Frysta bär med het vit chokladsås

Tillagningstid: 10 minuter

1 portion = 202 kcal

Antal portioner: 4

Ingredienser

300 gram frysta blandade bär

1 dl Kelda Lagalätt (5%-ig grädde)

100 gram vit choklad

1 tsk potatismjöl

2 tsk vatten

Instruktioner

1. Hetta upp Lagalätt i en kastrull.

2. Låt chokladen smälta däri.

3. Rör ut potatismjölet i vattet och tillsätt det under omrörning. Krämen blir då lite fylligare. Tag genast av kastrullen från värmen.

4. Fördela de frysta bären på fyra tallrikar eller i skålar och häll den heta såsen över. Servera genast.