Hur gör jag fika till diabetikerna?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-30

Hej!

Då jag bjuder på fika brukar jag göra mackor till de som har diabetes, men en del tycker det är tråkigt att äta dem då de övriga får bulle och kaka. Hur kan jag anpassa recepten så att de funkar även för diabetiker? Är det OK att göra en vanlig vetedeg, men fylla bullarna med annat än kanel och socker om man ska bjuda dem till diabetiker?

Kan du tipsa om var man får tag på bakrecept som är "sockerfria"?

/Fikastafetten

Hej!

Det finns ett par kokböcker som kan hjälpa dig med inspiration och tips. Den ena heter ”Mat för liv och lust” av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg, Albert Bonniers förlag. Den andra heter ”Bröd, javisst” av Kerstin Lindblad, Ica Bokförlag.

Dessa böcker är fyllda med många härliga recept, så det blir lätt för dig att hitta bakverk som du kan bjuda alla på. (Recepten innehåller mindre socker och fett, men det är fortfarande så att man måste begränsa hur mycket man äter, och det gäller egentligen alla, även icke-diabetiker).

Vänliga hälsningar,

Mary Hyll

Följ ämnen i artikeln