Inredning 2018: Färgstyla med årets nya inneprylar

Publicerad:
Uppdaterad:

Inredning

Årets inredning går i rosa, beige och blått, ja allt mer färg smyger sig in i våra hem.
Vi har tagit fram förstoringsglaset för att utreda vilka trender vi ser 2018.

Inredningen på sängbilden är från Jotex.
Inredningen på sängbilden är från Jotex.

Drömmigt rosa

Från ljus dimmig till mörk rödbrun. Den rosa färgskalan håller i sig och drar sig åt korall och mörk rost. Pantone-institutet i sin tur har utsett lila som årets färg 2018, men också smutsgult är en bubblare som vi ser lite mer av. Till höger matstolen Hawk i färgen dusty rose, 1999 kr, Ilva.

Smart förvaring, tidningsställ Analog i rött, 999 kr, Designonline. Kudde i sammet 299 kr, Åhlens.

Konstrastverkan i blått

Mörka kontraster vill vi gärna ha in. Blåa toner är en favorit och i år ser vi den ofta i en mörkare variant. Här får dagbädden Hope i sammet ge färg åt rummet, Ellos, 3999 kr

Kudden Fluffy Herringbone från Oyoy, 449 kr. Designonline.se och rund golvkudde, 249 kr, Åhléns.

Tresitssoffan Taylor i tyget Linen gun metal, 16995 kr, Mio.

Serien Kastehelmi har fått ett tillskott i form av en vas, 479 kr, Cervera. Termoskannan Emma från Stelton, 979, kr. Royaldesign.se.

Servisen Swedish grace har fått en ny färg, skål 60 cl, 189 kr, Bagaren&kocken.se.

Grönt är alltid skönt

Från dimmig mint till mörkare nyanser i grönt gillar vi fortfarande. Dessutom tar vi in gröna växter och nu ligger utmaningen i att ta hand om dem så att de fortsätter att grönska. Här ser vi en ljusare nyans från Borås tapeters tappning på en av årets trendfärger. Tapeten ingår i kollektionen Deep sea dive. Till vänster servicen Rua Nova som har rötteri Portugal. Mattallrik, 149 kr, Cervera.

Djupt gröna ljusstaken Hammershøi från Kähler, 179 kr, kahlerdesign.com. Till höger snittsiga skåpet Dessi som pryder rummet mot 2499 kr, Ellos.

Beige är det nya grå

Grått har länge varit en säker färg, men nu börjar den övergå i en mer beige ton. Miljöbild från H&M Home. Till höger klassiska Flowerpot, 2895 kr, Svenssons.

Rustik vas i stengods, 249 kr, H&M Home. Lättplacerad hylla i ljus björk, Vilto, 449 kr, Ikea. Handtag Östernäs i garvat läder, 99 kr, Ikea.

Skön lyx för fötterna. Sammetspuff Skene, 1599, Jotex. Till höger, Kopp i serien Asparagus från ByOn, 60 kr, Rum21.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA