Dramaten ställer in pjäsen ”Den goda viljan”

Regissören: ”Behöver fokusera min tid internt”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Dramaten-pjäsen ”Den goda viljan” ställs in.

I pjäsen skulle Örjan Ramberg, utpekad för att vara under utredning för trakasserier, ha medverkat.

– Just nu vill jag fokusera min tid internt och på det långsiktiga arbete vi har framför oss, säger Dramaten-chefen och regissören Eirik Stubø i ett uttalande.

Örjan Ramberg.
Foto: Ulf Höjer
Örjan Ramberg.

Pjäsen ”Den goda viljan” ställs nu in. På sin hemsida meddelar Dramaten att de åtta återstående förställningarna inte blir av.

– Det är en uppsättning som vi vet att publiken uppskattar mycket, och de återstående föreställningarna är nästintill slutsålda. Det har därför varit ett svårt beslut att fatta, säger Eirik Stubø, Dramaten-chef och regissör i ett uttalande.

– De senaste veckorna har jag ägnat en stor del av min tid åt interna samtal och min slutsats nu är att det inte vore rättvist mot det arbete jag behöver göra tillsammans med min personal, om jag ska ägna tid åt att regissera. Just nu vill jag fokusera min tid internt och på det långsiktiga arbete vi har framför oss. Parallellt undersöker vi naturligtvis möjligheten att återkomma med fler föreställningar av Den goda viljan i framtiden, skriver Dramatenchefen.

Flera pjäser har ställts in

En av dem som medverkar i pjäsen är skådespelaren Örjan Ramberg. Han har pekats ut för att vara under internutredning för trakasserier. Även pjäsen ”Försökskaninerna” där Ramberg skulle ha medverkat har ställts in.

Detta bara några dagar efter publiceringen av uppropet #tystnadtagning där 456 skådespelare berättade om övergrepp och trakasserier i branschen.

I Expressen har Örjan tidigare talat ut och nekat till anklagelserna.

– Jag har blivit utpekad som en sextrakasserare! Det stämmer inte, sa han då.

Enligt Lena Törner, tillfälligt pressansvarig på Dramaten, kommenterar man inte det faktum om det är så att utredningen av Örjan Ramberg har något att göra med att pjäsen nu ställs in.

– Vi uttalar oss inte i personalärenden kring enskilda personer, säger hon.

Ramberg: Ingen kommentar

I en ny intervju med Expressen berättar Ramberg att det inte är på grund av honom Dramaten nu väljer att ställa in pjäsen.

Samtidigt vill han inte kommentera om det är på grund av anklagelserna mot honom som pjäsen ställs in.

– Jag har ingen kommentar till det. Det är mycket saker med teaterchefen också nu och allt som händer på Dramaten. Det är ju han som är regissör (i Den goda viljan, reds anm) och då måste han ställa sig och regissera. Det kan ju ha med det att göra, säger han till Expressen.

De personer som köpt biljetter till ”Den goda viljan” kan återlösa biljetterna eller byta dem.

Nöjesbladet har sökt Örjan Ramberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE