Missen: Oldsberg kvar på bingolotterna

Folkspel: ”Vi hinner inte trycka om”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingvar Oldsberg kommer att synas på bingolotterna i flera veckor framöver.

Anledningen är att reglerna kring att trycka lotterna är så stränga att man inte hinner göra nya lotter innan 2018.

– Det är inte möjligt att trycka om lotten på så kort tid, säger Folkspels marknadschef Henrik Lindroth.

Ingvar Oldsberg pryder fortfarande bingolotterna.
Foto: ERIK ANDERBERG
Ingvar Oldsberg pryder fortfarande bingolotterna.

För två veckor sedan stod det klart att Ingvar Oldsberg tvingas lämna ”Bingolotto” med omedelbar verkan. Anledningen är att produktionsbolaget genomfört en internutredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Oldsberg har själv kallat beskedet för ”ett anfall ur mörkret” och har givit sin advokat, Michael Fischbein, i uppdrag att upprätta en stämningsansökan. Oldsberg uppger att han inte vet varför han har fått sparken. Enligt Fishbein har Oldsberg utsatts för kränkande särbehandling eftersom att han inte får några svar.

Oldsberg kvar på lotterna

Under lördagen hålls ”Bingolottos” årliga uppesittarkväll där Lotta Engberg har fått ta över som programledare. Men Ingvar Oldsberg pryder fortfarande de röda bingolotterna. Anledningen är att lotterna beställs tolv veckor i förväg och det inte finns tid till att trycka om dem.

– Det är väldigt enkelt. Lotten är ett säkerhetstryck och en värdehandling. Man kan ju vinna upp till tre miljoner på lotten. Så det är väldigt mycket säkerhet förknippat med lottproduktionen och det är lång framförhållning. Det är inte möjligt att trycka om lotten på så kort tid, säger Folkspels marknadschef Henrik Lindroth.

Lotterna blir neutrala

Faktum är att Oldsberg kommer att synas på lotterna ända fram till vecka fyra 2018. Det innebär att även nyårskvällen drabbas av samma problem samt de fyra nästkommande programmen. Sedan tidigare var det klart att Oldsberg skulle på semester från vecka fem till sju och Engberg kliver in som vikarie.

– De veckorna är Lotta Engberg på lotterna men efter det blir det neutrala lotter.

På de neutrala lotterna kommer det inte synas någon person. Istället kommer de innehålla vinstbudskap. Till exempel information om hur stora belopp, vilka resor och bilar du kan vinna.

Vem kommer att leda programmet vecka åtta?

– Det återstår att se. Därför har vi neutrala lotter.

Nöjesbladet har sökt Ingvar Oldsberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE