”Mary Poppins”-hemligheten avslöjad

Videoklippet visar: inga digitala specialeffekter när Emily Blunt försvinner på film

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

NÖJE

Inga digitala specialeffekter här inte.

Mary Poppins trollas inte bort med digitala lösningar i den nya filmen.

I ett videoklipp avslöjas hur Emily Blunts karaktär istället försvinner genom en specialbyggd rutschkana.

”Mary Poppins kommer tillbaka” ligger på biotoppen i Sverige och nu väljer filmbolaget att avslöja hur en av scenerna som syns i trailern faktiskt spelades in.

I ett 26 minuter långt bakom kulisserna-reportage syns detaljen som avslöjar att man inte använt digitala effekter för att få Emily Blunts karaktär att försvinna när hon lägger sig i ett badkar.

I stället har filmproduktionen specialbyggt en rutschkana från undersidan av badkaret så att Mary Poppins helt enkelt försvinner under skummet och åker baklänges ned genom golvet där hon tas emot av säkerhetsvakter och assistenter så att hon inte ska slå sig.

– Så mycket som möjligt byggde de riktiga inspelningsplatser som man kunde använda sig av. De sågade faktiskt ut ett hål ur botten av badkaret och hade en rutschkana som gick ner under scenen. Men det var ett fall. Det gick snabbt och brant och sen fyllde de badkaret med bubblor och man bara föll ner. Så barnen kanske gjorde det 20 gånger. Jag tror jag gjorde det två, har Emily Blunt sagt enligt The Sun.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN