Komikerns pappa blev mördad

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Berättar om familjetragedin för första gången

1 av 4

Komikern Kristoffer Appelquist var ett år gammal när hans biologiska pappa blev mördad.

Motivet var pappans skulder.

– Jag är rätt glad att ha sluppit den uppväxten, säger han i Framgångspodden.

Komikern Kristoffer Appelquist, 40, har varit sparsam med att prata om sin biologiska pappa. Men i en ny intervju väljer han att berätta om honom.

– Han var narkoman och heroinist. Han var en sådan jobbig jävel som snodde min mammas grejer och sålde dem och var borta, du vet. De bodde i Göteborg men flyttade till Malmö för att han skulle komma bort från sitt dåliga sällskap, säger han i Framgångspodden.

”De tog livet av honom”

Men det positiva resultatet från flytten uteblev.

– Det funkade inte så, det blev att hon bodde i Malmö och att han åkte till Göteborg och knarkade. Han var skyldig dem pengar, så de tog livet av honom faktiskt, säger han i intervjun.

När programledaren Alexander Pärleros frågar om pappan blev mördad svarar Kristoffer Appelquist:

– Ja, det blev han. Jag har inte snackat så mycket om det. Dels för att mamma kanske skulle bli ledsen men nu pratar vi om det så mycket så jag tror inte att det är någon grej. Men jag kände ju inte honom. Jag har alltid tänkt att det där inte har påverkat mig, säger han.

Kristoffer Appelquists biologiska pappa var i 20-årsåldern när han blev mördad. Komikern säger att han är glad över att ha växt upp utan honom.

– Jag har väl också reflekterat över att om han hade levt hade han nog inte varit drömfarsan heller utan jag hade nog suttit och väntat på födelsedagen och så hade mamma fått komma in och sagt att han älskar mig jättemycket men att han hade slut på batteri i mobilen eller så. Jag är rätt glad att ha sluppit den uppväxten, säger han i podcasten.

Undrar över missbruksgen

Komikern har funderat över om han kanske står på tur att bli missbrukare.

– Sen undrar man ju om det är genetiskt, om jag egentligen också är en missbrukare. Bara att jag inte har börjat sabba mitt liv än.

Kristoffer Appelquist berättar att det är först på senare år som han har börjat undra över var hans pappa är begravd.

– Jag hörde av mig till en kusin som jag inte känner och frågade om hon vet var min pappa ligger. Det visste hon och jag tänkte att jag skulle åka dit och snacka med honom. Det känns helt sjukt, varför jag har ett behov av att ställa mig vid en sten men jag har verkligen det, säger han.

”Nu kan jag dö om jag vill”

Han tror själv att det beror på att hans egna barn har blivit stora.

– Jag har varit så orolig att jag inte skulle klara av att vara förälder. Men nu kan jag konstatera att jag inte har failat. Nu kan jag dö om jag vill, mina barn kommer klara sig skitbra ändå, säger han i avsnittet.

Efter tragedin med Kristoffer Appelquists biologiska pappa träffade mamman den man som komikern betraktar som in far och som han sedan växte upp tillsammans med.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN