Sharon Osbourne

Sharon Osbourne lämnar ”The talk” efter skandalerna

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

Sharon Osbourne anklagas för flera rasistiska uttalanden.

Nu slutar hon i ”The talk” – efter elva år.

”Hennes beteende går inte ihop med vår syn på en arbetsplats där man visar respekt”, skriver CBS.

Sharon Osbourne.
Sharon Osbourne.

De senaste veckorna har Sharon Osbourne, 68, stått i blåsvädret efter att flera tidigare kollegor anklagat henne för rasistiska påhopp. Nu bekräftar CBS i ett uttalande till E News att programledaren lämnar ”The talk”.

”I vår granskning kom vi fram till att Sharons beteende mot hennes kollega inte går ihop med vår syn på en arbetsplats där man visar varandra respekt. Vi hittade inte heller några bevis på att CBS:s producenter arrangerade diskussionen, eller spelade ut henne”, skriver CBS i uttalandet.

Diskussionen som CBS syftar på ägde rum under en sändning av ”The talk” där Osbourne gav sitt stöd till Piers Morgan och hans uttalanden om Meghan Markle.

”Kändes som elektriska stolen”

Showens andra programledare, Sheryl Underwood, gick emot kollegan och menade att hon på så sätt stöttar en person som uttalat sig rasistiskt. Osbourne sa då att hon inte har några rasistiska åsikter och liknade Underwoods kritik med att ”placeras i elektriska stolen”.

Dagen efter bad om ursäkt för uttalandena men påpekade att hon kände sig utspelad av sin kollega som ställde frågorna. Skandalen tog snabbt eld igen.

Kort efter diskussionerna i ”The talk” släppte journalisten Yashar Ali en artikel där elva tidigare kollegor till Osbourne vittnar om rasistiska påhopp. Tv-stjärnan nekade till anklagelserna dagen därpå, i en intervju med Daily Mail.

Sharon Osbourne, som lett ”The talk” i elva år, har ännu inte kommenterat sin avgång.

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Osbourne och hennes kollegor i ”The talk”.
Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag vågade inte ens kliva upp ur sängen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sharon Osbourne

Piers Morgan

CBS