Tareq Taylor tvingas ställa in programmet – efter otäcka skadan

Stöttas av Camilla Läckberg och Alexander Karim

Av: Alex Hartelius

Publicerad:

Tareq Taylor tvingas ställa in sin medverkan i ett program av ”Trädgårdstider”.

Den otäcka nackskadan gör att Pernilla Månsson Colt och de andra programledarna får laga maten själva.

– Det kommer de att göra med bravur, säger han.

Den 14 augusti meddelade tv-kocken Tareq Taylor, 50, att han brutit nacken efter en kitesurfingolycka. Aktuell som programledare för SVT-programmen ”Lyckomaten” och ”Trädgårdstider”, tvingas han nu ställa in sin medverkan i ett program av kommande säsongen av ”Trädgårdstider”.

– Vi har lyckats att skjuta lite på inspelningarna. Vi hade också inspelningsuppehåll för ”Trädgårdstider” i ett par veckor och det kom väldigt lägligt. Det är något program som jag inte kommer att kunna medverka i, jag tror det är avsnitt 7, men annars ska det gå bra, säger Tareq Taylor.

Det gör att de andra programledarna – Pernilla Månsson Colt, John Taylor och Malin Persson – får laga maten själva.

– Det kommer de att göra med bravur.

På bättringsvägen

Efter fallet från ungefär 6 meters höjd och ner på bara 25 cm djupt vatten, där Tareq Taylor bröt 5:e kotan i nacken, så är han i dag på bättringsvägen. Han har fått komma hem från sjukhuset och har påbörjat rehabiliteringsprocessen.

– Skadan var allvarlig och jag hade lika gärna kunnat vara förlamad. Operationen har gått fint och läkningsprocessen ser än så länge fin ut. Jag hoppas att jag ska kunna leva utan några men efter de här månaderna.

Hur många månader snackar vi om?

– Om ett år så bör man kunna utläsa ifall man kommer ha några men. Det tar den tiden det tar och man får ha tålamod och förstå det.

1 av 2 | Foto: INSTAGRAM
Tareq Taylor.

Fått kändisbuketter

Tareq Taylor säger att han sedan olyckan blivit överröst med blommor, kärlek och hurrarop.

– Herregud herregud. Jag har fått buketter i stort sett varje dag sedan jag kom hem.

– Det är allt från bekanta till arbetskollegor och företag som jag jobbat med. Deltagarna från Stjärnorna på slottet hade gått ihop och skickat blommor till mig. Alexander Karim och Camilla Läckberg. Det är väldigt många människor som har hört av sig. Det är helt fantastiskt.

I oktober börjar även Tareq Taylor spela in ett tredje program, där han ska göra en matresa till Palestina.

– Det blir jag, min bror och min pappa. Jag har inte varit i Palestina sen jag var tre år gammal och nu ska jag få den stora äran och glädjen att upptäcka det landet utifrån min pappas ögon. Det har hänt mycket sedan han flyttade till Sverige och det ska bli jättekul.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN