Minnie Driver rasar mot ex-pojkvännen Matt Damon

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AP
Minnie Driver.

NÖJE

Matt Damon har hamnat i blåsväder.

Efter att ha gett sin syn på sexuella trakasserier är det många som rasar mot Hollywoodstjärnan.

Ex-flickvännen Minnie Driver är en av dem.

”Gode gud, seriöst?”, skriver hon på Twitter.

”Will & Grace”-stjärnan Minnie Driver höll inte tillbaka, efter att ha tagit del av en intervju i vilken Matt Damon påpekar att det finns olika grader av sexuella trakasserier och att de bör dömas därefter.

– Jag tror att det finns ett spektrum. Det är ju skillnad på att klappa någon på rumpan och på våldtäkt eller trakasserier mot barn, förklarade han på fredagen i en intervju med ABC News.

– Alla dessa beteenden måste konfronteras och utrotas, utan tvekan, men de borde inte likställas med varandra, eller hur?

Som exempel nämnde han anklagelserna mot senatorn Al Franken och komikern Louis C.K och hävdade att vad de gjort inte kan ses som kriminellt, snarare som något skamligt och grovt.

”Seriöst?”

Men han får mothugg. På Twitter ifrågasätter flertalet stjärnans uttalanden – inte minst ex-flickvännen Minnie Driver.

”Gode gud, seriöst?” skriver hon i ett inlägg.

”Det är så intressant hur män med alla dessa åsikter om kvinnors differentiering mellan sexuella missförhållanden, övergrepp och våldtäkt visar sig vara totalt döva och därmed också systematisk en del av problemet”, skriver hon i ett annat.

Och när en person försvarar Matt Damon och hans åsikter om att alla sexuella övergrepp måste stoppas, men inte bör likställas med varandra, går hon till attack.

”Nej. Du kan inte sätta övergrepp i en hierarki. Du får inte berätta för kvinnor att bara för att en kille visade sin penis för dem, så är deras smärta inte lika stor som en kvinna som våldtogs”, skriver hon.

Läxas upp av Alyssa Milano

Även Alyssa Milano, som skapade #MeToo-hashtagen, ställer sig på Minnie Drivers sida. Hon försöker läxa upp Matt Damon i en rad inlägg på Twitter.

”Jag har fallit offer för varje del av det sexuella övergreppsspektrum som du pratar om. Samtliga skadar. Och de är alla kopplade till ett patriark som sammanflätats med en normaliserande, accepterande – och till och med välkomnande – misogyny. Vi är inte upprörda för att någon tog oss på rumpan på en bild. Vi är upprörda för att vi tvingades att tro att det var normalt. Vi är upprörda för att vi har blivit tystade så länge”, skriver hon och fortsätter:

”Det finns olika stadier av cancer. Några mer behandlingsbara än andra. Men det är fortfarande cancer.”

Publicerad:

LÄS VIDARE