Daisy Coleman från Netflix-dokumentären ”Audrie & Daisy” är död – blev 23 år

Prinsessan Madeleine: ”I dag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Daisy Coleman var bara 14 år när hon våldtogs på en fest.

Övergreppet, och mobbningen hon utsattes för efter det, blev en uppmärksammad dokumentär – och i sitt arbete för att stötta unga flickor lärde hon känna prinsessan Madeleine.

På onsdagen hittades Daisy Coleman död i sitt hem.

– Vi är hedrade över att ha fått bevittna hennes styrka och mod, skriver prinsessan Madeleine i en hyllningstext på Instagram.

Daisy Coleman i dokumentären ”Audrie & Daisy”.
Foto: Netflix
Daisy Coleman i dokumentären ”Audrie & Daisy”.

Dokumentären ”Audrie & Daisy” hade premiär på Sundance film festival 2016 – och nådde en stor publik när den köptes upp av streamingtjänsten Netflix.

Den handlade om två flickor, Audrie Pott och Daisy Coleman, som efter att de gått ut med att de utsatts för sexuella övergrepp blev nätmobbade och trakasserade i de små samhällen de levde i.

Audrie Pott begick självmord 2012, tio dagar efter övergreppet. Hon blev 15 år gammal.

”Hon återhämtade sig aldrig”

Nu ska även Daisy Coleman ha tagit sitt eget liv. Det skriver hennes mamma, Melinda Coleman, på Facebook.

– Hon var min bästa vän och en underbar dotter, skriver hon.

– Jag tror att hon ville få det att verka som att jag kunde leva utan henne. Det kan jag inte. Jag önskar att jag hade kunnat bära hennes smärta åt henne! Hon återhämtade sig aldrig efter vad de där pojkarna gjorde mot henne och det är inte rättvist. Min lilla flicka är borta.

Daisy Coleman ska ha hittats i sitt hem efter att mamman blivit orolig och ringt polisen.

Våldtagen på en fest

I Netflix-dokumentären berättar Coleman om en våldtäkt hon ska ha utsatts för på en fest 2012, när hon var 14 år. Händelsen ledde aldrig till åtal, enligt Coleman för att den misstänkta 17-åriga gärningsmannen kom från en familj med politisk makt i det lilla samhället Maryville i Missouri. Det skriver BBC news.

I stället var det familjen Coleman som kände sig tvungna att lämna Maryville efter hot och trakasserier på nätet och i skolan.

”Audrie & Daisy” skapade debatt om det amerikanska rättssystemet, om hur våldtäkter utreds – och om hur offren själva skuldbeläggs.

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine.

Sörjs av prinsessan Madeleine och Amy Schumer

Komikern Amy Schumer är en av alla som nu sörjer Coleman.

– Du var en krigare och en vacker konstnär och jag är glad att jag fick lära känna och älska dig, skriver hon på Instagram.

Prinsessan Madeleine, som jobbat med Colemans organisation SafeBae via Childhood foundation, hyllar också henne på Instagram.

– Idag förlorade vi en av våra starkast lysande stjärnor. Vi är hedrade över att ha fått känna Daisy Coleman och att ha bevittnat hennes styrka och mod som grundare av SafeBae. Låt oss alla arbeta för att sätta stopp för sexövergrepp mot barn, skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE