Stjärnorna på slottet

”Stjärnorna på slottet”-stjärnorna har checkat in på Lejondal

Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Ola Rapace och de andra redo för inspelningen av årets säsong

Av: 

TT

Årets medverkande i "Stjärnorna på slottet": Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Ola Rapace och Charlotte Perrelli. Pressbild.

Foto: Niklas Kristensson/SVT

NÖJE

Årets deltagare i "Stjärnorna på slottet" har checkat in – med viss försiktighet.

– Vi gjorde en armbågshälsning, säger Shima Niavarani om det första mötet stjärnorna emellan.

Charlotte Perrelli, Ola Rapace, Kjell Wilhelmsen, Shima Niavarani och Ernst Billgren har anlänt till Lejondals slott utanför Stockholm för inspelningen av årets säsong av "Stjärnorna på slottet", som sänds i SVT i julhelgen.

Tv-kocken Tareq Taylor, som tillsammans med stjärnorna ska sätta ihop luncher och middagar, hälsade deltagarna välkomna – med hjälp av skådespelaren Shima Niavarani.

– Vi anlände och då dök ju kamerorna upp på en gång. Jag fick stå med vår kock och möta alla en efter en. Då är man så klart lite nervös, säger Shima Niavarani.

Konstnären Ernst Billgren beskriver stämningen som trivsam – men samtidigt en aning försiktig.

– Det är väldigt roligt för att det här är ju väldigt expressiva, dynamiska och kunniga människor – och samtalet är om vädret, om bilen går bra, det är liksom lite försiktigt nästan. Folk kanske är tyngda av stundens allvar, säger Ernst Billgren.

"Vi får se om jag överlever det"

Varken han eller Shima Niavarani känner de andra medverkande sedan tidigare.

– Det är verkligen ett brokigt galleri av människor, men jag känner mig nyfiken på alla, så det känns kul, säger Niavarani.

Efter en vår med begränsade sociala möten kastas de rakt in i en tv-inspelning för att stifta nya bekantskaper. Ernst Billgren tar det med ro, efter SVT:s realityserie "Äkta Billgrens" är han van vid att ha kameror efter sig. Däremot skymtar han ett annat orosmoln.

– Chocken blir att inte kunna måla på en vecka, vi får se om jag överlever det över huvud taget, säger Ernst Billgren.

Vill introducera något nytt

Stjärnorna får som vanligt förfoga över en egen dag i programmet. Vad som ska avhandlas är hemligt, men Shima Niavarani delar med sig en av ledtråd.

– Min aktivitet är ingen vanlig aktivitet, om man säger så. Det är inget som folk skulle göra naturligt, utan jag ska försöka introducera någonting nytt.

Ernst Billgren har känt en motvillighet kring att behöva bestämma en aktivitet åt de andra deltagarna.

– Jag har ju under hela mitt liv aldrig gjort som folk har sagt åt mig, det är min grej – och skulle aldrig komma på tanken att säga åt folk vad de ska göra. Så därför har det varit ett bekymmer. Men jag tror att jag har löst det, säger Ernst Billgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Inspelningarna av den 15:e säsongen av "Stjärnorna på slottet" har inletts: Kjell Wilhelmsen, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Ola Rapace och Charlotte Perrelli. Pressbild.

Foto: Ulrika Midunger/SVT
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar deltagarna i ”Stjärnorna på slottet”

ÄMNEN I ARTIKELN

Stjärnorna på slottet

Charlotte Perrelli

Ola Rapace

Kjell Wilhelmsen

Ernst Billgren

Shima Niavarani

Tareq Taylor