Hayden Panettiere talar ut om destruktiva förhållandet med exet

Skådespelaren: Vill hjälpa andra

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Hayden Panettiere.
Foto: AP
Hayden Panettiere.

Hayden Panettiere har beviljats besökförbud mot sitt ex Brian Hickerson.

Expojkvännen är gripen, anklagad för att ha misshandlat stjärnan flera gånger.

”Jag är beredd att göra mitt för att försäkra mig om att den här mannen aldrig gör illa någon igen”, skriver hon på Twitter.

Hayden Penattieres, 30, expojkvän Brian Hickerson, 31, greps återigen av polisen på torsdagen, anklagad för flera fall av misshandel av stjärnan och för att ha hotat henne så att hon inte skulle vittna mot honom. Händelserna ska ha ägt rum mellan maj 2019 och januari 2020.

Han nekade till anklagelserna under ett förhör på fredagen, skriver People.

Fallet ska upp i rätten i slutet av juli, och tills dess är hans borgenssumma satt till 350 000 dollar, cirka 3,2 miljoner kronor.

Beviljats besökförbud

Foto: TETON COUNTY SHERIFF’S OFFICE
Brian Hickersons ”mugshot”.

Tidigare i veckan beviljades Hayden Panettiere ett besökförbud mot honom.

Nu skriver hon själv i ett uttalande på Twitter att hon är redo att berätta sanningen om vad hon har varit med om, i hopp om att hennes historia kommer att ge stryka till andra som är i destruktiva förhållanden att få den hjälp de behöver och förtjänar.

”Jag är beredd att göra mitt för att försäkra mig om att den här mannen aldrig gör illa någon igen. Jag är tacksam för mitt skyddsnät som har hjälpt mig att hitta modet att återfå min röst och mitt liv”, skriver hon.

”Varit ett offer i åratal”

Hennes advokat säger i ett uttalande till People:

”Efter att i åratal varit offer för psykisk, emotionell och allvarlig fysisk misshandel har Hayden Panettiere påbörjat porcessen att ta tillbaka sitt liv.”

Det är inte första gången som Brian Hickerson anklagas för att ha misshandlat skådespelaren.

Gripits flera gånger tidigare

På alla hjärtans dag tidigare i år greps han av polisen misstänkt för att ha misshandlat henne i en bostad i Wyoming, något Aftonbladet tidigare skrivit om.

Enligt källor ska Hayden Panettiere efter händelsen gjort slut med honom och flyttat tillbaka till Los Angeles. Fallet ska upp i rätten i september, skriver E News.

Brian Hickerson har även innan dess belagts med besökförbud och anklagats för att ha misshandlat stjärnan. Han riskerade då fängelsestraff, men fallet lades ner när man inte kunde säkra ett väsentligt vittnesmål.

Slog igenom i ”Heroes”

Hollywoodstjärnan Hayden Panettiere slog igenom i sciencefiction-serien ”Heroes” mellan åren 2006 och 2010. Hon har också spelat en av huvudrollerna i serien ”Nashville” som spelades in 2012 till 2018.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN