Berg och Meltzer kärlekshyllar Pia Sundhage

”Hon är den coolaste som går i ett par skor”

Av: Louise Åström, Oskar Brusén

Publicerad:
Uppdaterad:

Pia Sundhage kommer att medverka i Carina Berg och Christine Meltzers nya program.

Nu berättar de båda hur mycket de beundrar fotbollsprofilen.

– Vi har henne väldig varmt om hjärtat, säger Meltzer.

Duon Carina Berg och Christine Meltzer spelar just nu in sitt kommande program ”Den fantastiska historien”, där de ska återuppleva kvinnans historia.

När Nöjesbladet avslöjade programsatsningen i december beskrev Berg projektet som ”det roligaste och hemskaste programmet som jag har fått vara med och göra”.

I ett av avsnitten kommer fotbollsprofilen Pia Sundhage att medverka. Och mötet med Sundhagde har berärt dem båda rejält.

– Vi har henne väldig varmt om hjärtat. Hon står fast och står kvar. Pia Sundhage tycker jag är den coolaste som går i ett par skor, säger Christine Meltzer.

”Beundrar mycket”

Berg framhåller Sundhages stora engagemang för damfotbollen.

– Hon har gjort så mycket och jag tror inte att vi kan greppa vilken uppförsbacke det har varit för henne att göra anspråk på att få spela fotboll i en tid där det inte alls var lika självklart. Vad hon gjort för människor, men särskilt kvinnor, som vill spela fotboll är något helt fantastiskt, säger Carina Berg.

Meltzer beskriver tiden då damfotboll var pausunderhållningen i herrfotbollen medan Berg nämnde det faktum att kvinnliga fotbollsmatcher förbjöds på 60-talet.

– Pia lever ju nu och det där var det hon hade i ryggen när hon föddes. Hon är en person som vi beundrar som gjort så mycket, säger Berg.

– Heja Pia Sundhage, säger Meltzer.

”Den fantastiska historien” har premiär på kanal 5 i vår.

Publicerad:

LÄS VIDARE