Kalle Moraeus kupp i ”Biggest loser”-finalen

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexandra Zazzi och Erik Hörstadius gör upp i ”Biggest loser VIP”-finalen.

Men Kalle Moraeus och Pekka Lindmark kuppar in ytterligare en uppgörelse.

– Jag tänkte jag skulle ta och utmana dig på någonting, säger Kalle Moraeus i programmet.

Kalle Moraeus, 55, och Pekka Lindmark, 62, fann varandra i ”Biggest loser VIP”.

Hockeylegendaren tvingades lämna ”Biggest loser VIP” – efter att ha offrat sig för vännerna Kalle Moraeus och Alexandra Zazzi, 52. Kalle Moraeus är Pekka Lindmark evigt tacksam, men saknade honom kolossalt.

– Jag tycker vi fann varandra väldigt djupt som vänner och när Pekka for hem fick jag enorm sorg faktiskt och jag blev oerhört ledsen och har saknat honom varje dag sedan dess, säger Kalle Moraeus i finalprogrammet.

”Saknade en farbror-kompis”

När även Kalle Moraeus så småningom tvingades lämna slottet, fortsatte det mödosamma arbetet med träning och bra kosthållning på egen hand.

– Tiden efter hemkomsten fram till finalen har varit en ganska svår period. Jag hade många olika känslor samtidigt. Det var sorg, befrielse och ensamhet. Dessutom saknade jag en farbror-kompis där, förklarar Kalle Moraeus i programmet.

Han bestämde sig att kuppa in ytterligare en kamp på vågen i finalprogrammet. Kalle Moraeus ringde sin kompis för att ventilera idén.

– Jag tänkte jag skulle ta och utmana dig på någonting. Till exempel viktminskning, kan vi kanske ägna oss åt. Den som gått ner mest i procent vinner en hockeymatch på Globen i vinter, föreslår han i telefonluren.

Målet: ”Åka skidor vältränad”

Pekka Lindmark nappade på utmaningen. På finaldagen verkar han dock undra vad han har gett sig in på, men är ändå fast besluten att möta Kalle en sista gång på vågen.

– Jag var nog inte vaken, tror jag, säger han till programledaren Anna Brolin, 38.

1 av 2 | Foto: TV4
Kalle Moraeus ringer och utmanar Pekka Lindmark.

Kalle Moraeus har tidigare berättat för Nöjesbladet att ”Biggest loser VIP” är bland det bästa han gjort. Han har knappt ätit en kolhydrat sedan slottet och tränar regelbundet. Knäna, som ofta protesterade under träningsmomenten på ”Biggest loser VIP”, har han inga problem med längre. Och han mår förträffligt.

– Det låter lite töntigt, men mitt stora mål är att åka skidor vältränad. Sist jag åkte skidor vägde jag 118 kilo. Jag kom ju knappt av stadion hemma. Jag åkte nästan en mil varje dag med den tyngden och det var så jävla deprimerande. När jag såg första avsnitten blev jag nästan lite ledsen på mig själv att man släppt saker så långt, sa han då.

Finalen av ”Biggest loser VIP” sänds i kväll klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE