Måns Zelmerlöw om förlossningen: ”Jag klippte navelsträngen”

Men namnet på sonen är inte helt spikat än

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

Baby Zelmerlöw fyller 12 dagar.

Nu berättar pappa Måns att de ännu inte helt bestämt pojkens namn – och om förlossningen, ett planerat kejsarsnitt.

– Det är sjukt hur fort det går, från att de säger ”nu kör vi” tills han är ute, typ två minuter, säger Måns Zelmerlöw i Chevaleresk-podden.

I dag fyller unge herr Zelmerlöw 12 dagar.

Nu berättar pappa Måns för första gången om flickvännen Ciara Jansons, 31, förlossning i sin och kollegan Alexander Wibergs Chevaleresk-podden på I like radio.

– Det var ett planerat kejsarsnitt på Lunds lasarett, säger Måns i det senaste avsnittet av podden som släpps i dag.

– Hon var otroligt tapper och stark, Ciara. Vi hade gjort vår egen lilla spellista i operationssalen som vi spelade och allt gick jättefort. Det är sjukt hur fort det går, från att de säger ”nu kör vi” tills han är ute, typ två minuter, sen tar det kanske fem minuter att sy ihop, helt galet.

Grät i förlossningssalen

Och Måns Zelmerlöw, 31, kunde inte hålla tillbaka tårarna när han insåg att han faktiskt blivit pappa.

– Jag fick klippa navelsträngen och det var definitivt tårar som föll när de visade upp honom första gången. Herregud vilken känsla det är, säger han i Chevaleresk-podden.

På sin instagram i lördags kallade Måns sonen för ”Albert Ossian Zelmerlöw”, men i podden avslöjar han att namnet ännu inte är riktigt spikat.

För cool för Albert

– Vi har kört på Albert sen vi blev gravida och fick reda på att det var en pojke. Men det är kanske just därför som vi har börjat tveka nu för det är så ospontant att gå med Albert och vi är väldigt spontana människor både jag och Ciara, säger Måns i podden.

– Han ser inte riktigt ut som en Albert, jag tycker att han ser lite coolare ut. jag heter ju Albert i andra namn och jag är ju allt annat än cool.

Alternativet?

– Ossian. Ossian tycker jag väldigt mycket om, säger Måns Zelmerlöw.

1 av 3 | Foto: Privat

”Gått lite för lätt”

Samtidigt använder han själv Albert när han beskriver känslan av ett helt nytt lugn som infunnit sig när han får vara tillsammans med flickvännen och den lilla sonen.

– Det är ett helt nytt lugn som jag aldrig har upplevt tidigare när man ligger med Albert på bröstet. Det är hans andning och hans lugn, man tittar in i hans ögon och det finns inte ett uns av ondska eller mörker där.

Måns Zelmerlöw som är omvittnat morgontrött har än så länge inte drabbats av sömnproblem efter den lilles födsel.

– Det här gått lite för lätt. Sen Albert kom ut så har vi sovit i princip som vanligt. Han är helt knäpptyst på dagarna, låter lite, väldigt så sött, säger han i podden.

Publicerad:

LÄS VIDARE